Destek yönetmeliği, KOBİ'lere çifte bayram yaşatacak

KOBİ'lere kredi desteği sağlamasına ilişkin uygulama yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Esnaf ve KOBİ'ler memnun

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB), KOBİ'lere kredi desteği sağlamasına ilişkin uygulama yönetmeliğinin, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin, esnaf ve KOBİ'lere çifte bayram yaptıracağını bildirdi.

Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, KOBİ'lerin payını ve niteliğini artırmanın, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmenin, ayrıca sanayiye adapte olabilmelerini ve ekonomik gelişmeler için ihtiyaçları olan finans desteğini sağlamanın KOSGEB'in esas gayesi olduğunu belirtti.

Nurettin Özgenç, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla imalatçı olmayan küçük esnaf, sanatkar, perakende ve hizmet sektörünün heyecanla beklediği KOSGEB mevzuatı tamamlanarak, bakanlar kurulu kararınca KOSGEB'in KOBİ'lere kredi faiz desteği sağlamasına ilişkin uygulama yönetmeliğinin, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi esnaf ve KOBİ'lere çifte bayram yaptıracaktır.

Bu çalışma, KOBİ'ler açısından çok olumlu bir gelişmedir. Yetkililerimiz büyük bir haksızlığı ortadan kaldırmışlardır. KOBİDER olarak biz; yıllardır imalatçı olmayan KOBİ'lerde KOSGEB desteklerinden faydalanabilmeli çağrılarımıza kulak veren hükümetimiz, imalatçı olan-olmayan ayrımına 2009 Nisan ayında KOSGEB kanununda yapılan değişiklik ile son vermiştir. Şimdi uygulamanın hayat bulması için esnaf ve KOBİ'lerin bu desteklerden yararlanması noktasında çalışmaların hızlandırılması lazım."