Destekleri test eden endeks yön tayini arayışında

Haftanın son gününde dalgalı seyir izleyen endeks gün içinde en düşük 36.497 puanı test etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Açıklanan verilerle şekillenmeye çalışan piyasalar geleceğe yönelik belirsizlikler ve tutunacak etkili data olmaması sebebiyle haftanın son gününde dalgalı seyir izledi. Yurtiçinde destekleri test eden endeks yön tayin etmeye çalıştı. İMKB haftayı 207 puan düşüşle 36.780 puandan kapattı.

Gün içerisinde en düşük 36.497 puanı test eden Bileşik Endekste gün sonunda 1.8 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti.

Yurtiçinde Haziran kapasite kullanım oranı yüzde 72.7 olarak açıklandı. Mayıs ayında cari işlemler açığı 1.46 milyar dolar, Ocak-Mayıs döneminde cari işlemler açığı ise 4.57 milyar dolar olarak açıklandı. ABD'de Temmuz ayı ortasında Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi beklentilerin altında 64.6 olarak geldi. Gün içerisinde açıklanan verilerle gelen yankılar, yurtdışında ise ABD Tüketici Güveni ve ABD Dış Ticaret Verileri izlendi.

ABD'nin en büyük ikinci petrol şirketi Chevron'dan gelen olumsuz açıklamaları bilançolar ile ilgili endişeleri artırdı. Artan endişeler petrol üreticilerinin Avrupa borsalarını aşağı çekmesine neden oldu.

Öte yandan döviz piyasası dengeli hareket etti, faiz yönünü hafif yukarı çevirdi.

Merkez Bankasının faiz indirimine 16 Temmuz'da yapacağı toplantıda da devam etmesi bekleniyor. 2 Şubat 2011 vadeli tahvile ait gösterge faiz tarihi seviyeleri test ettikten sonra günü 11.54 seviyesinden kapattı. Pazartesiye valorlü işlemlere ise 11.61 seviyesinden geçildi.

Diğer yandan gün sonunda dolar 1.55'li seviyeden işlem gördü. İnterbank işlemlerde en iyi alış/satış 1.5515/1.5560 TL düzeyinde yer aldı. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.3940 seviyesindeyken, Dolar/yen ise 92.41 seviyesinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.