Dev ihale THY hisselerini uçurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Borsa İstanbul'da işlem gören Türk Hava Yolları hisseleri İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı ihalesinin sonuçlanmasının ardından tarihinin en yüksek seviyesine yükseldi.
Güne 7,66 liradan başlayan THY hisseleri, ihalenin sonuçlanmasının ardından tarihinde gördüğü en yüksek seviye olan 8,04 liraya kadar yükseldikten sonra 7,90 liranın üzerinde dengelendi. Dünkü kapanışa göre yaklaşık yüzde 5 oranında değer kazanan THY hisselerinin daha önceki zirvesi 7,76 lira seviyesindeydi.
İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı ihalesinin açık artırmasında en yüksek teklifi 22 milyar 152 milyon avro ile Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon OGG verdi.

TAV Havalimanları hisseleri taban oldu
İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı ihalesine katılan ancak ihaleyi kazanamayan TAV Havalimanları AŞ'nin hisseleri ise önceki gün kapanışına göre yüzde 7,81 oranında değer kaybederek taban oldu.
İlk seansta ihaleye yönelik beklentilerle 13,25 liraya kadar yükselen TAV hisseleri ikinci seansta ihalenin kazanılamaması nedeniyle sert bir şekilde düşüşe geçti ve ilk seans kapanışına göre yüzde 10,60 düşerek 11,80 liraya geriledi.
Ayrıca TAV Havalimanları'nın ortaklarından Akfen Holding hisseleri de ihalenin kazanılamamasının ardından yüzde 6'ya varan kayıpla 5,20 lira seviyelerine geriledi. Akfen Holding güne 5,56 liradan başlamıştı.