Doğalgaza indirim geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, dolardaki artışa bağlı olarak yeni çeyrekte dönemde indirim konusunda bir karar verileceğini duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ORDU - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, "Son zamanlarda dolarda bir artış söz konusu bunu da göz önünde bulundurarak gireceğimiz yeni çeyrekte indirim (doğal gaz) konusunda bir karar vereceğiz" dedi.

Bakan Güler, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Ordu'da, Ordu Gazeteciler Derneğini (OGD) ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Güler, doğal gazda yeni bir indirimin söz konusu olup olmadığı yönündeki soru üzerine, doğal gaz fiyatlarının çeyrek olarak tabir ettikleri üç aylık dönemler halinde belirlendiğini hatırlattı. Yeni bir çeyreğe girildiğini belirten Güler, şunları söyledi:

"Doğal gazda indirim konusu üç aylık aralarla petrol fiyatları ve doların hangi seviyede olup olmadığına göre değerlendiriliyor. Şuanda da yeni bir çeyreğe gireceğiz. Girdikten sonra o zaman ki petrol fiyatları ve doların hangi seviyede olup olmadığını değerlendireceğiz ve bu konuda bir karar vereceğiz. Şu anki çeyrekte petrol fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Gayet tabi ki petroldeki bu düşüş ve aynı zamanda artış da değerlendirilecek buna göre hesaplamalar yapılacak. Ama son zamanlarda dolarda bir artış söz konusu bunu da göz önünde bulundurarak gireceğimiz yeni çeyrekte indirim konusunda bir karar vereceğiz."