Doğan'ın vergi öncesi karı 285 milyon YTL

Holding'in ana ortaklığa düşen vergi sonrası konsolide dönem karı 161 milyon YTL

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Doğan Grubu'nun 2008 yılı 9 aylık vergi öncesi karının 285 milyon YTL, ana ortaklığa düşen vergi sonrası konsolide dönem karının 161 milyon YTL olarak gerçekleştiği kaydedildi.

Doğan Holding'den yapılan yazılı açıklamada, holdingin 2008 yılı 9 aylık konsolide satış gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artarak, 9,7 milyar YTL olarak gerçekleştiği, işletme faaliyetlerindeki karlılığın ise 2007 yılının aynı dönemindeki performansın iki katına çıktığı bildirildi.

Açıklamada, grubun 30 Eylül 2008 itibariyle net satış gelirlerinin, geçen yılın aynı dönemine göre 2,2 milyar YTL artarak 9,7 milyar YTL (7,9 milyar dolar) seviyesine ulaştığı ifade edildi.

Doğan Holding Genel Koordinatörü Nebil İlseven, konuya ilişkin değerlendirmesinde, 2008 döneminde başlatılan yeni yatırımların yanı sıra, odaklanma ve tasarruf çalışmalarının da grubun karlılık performanslarına olumlu olarak yansıdığını vurguladı.

İlseven, söz konusu döneminde grubun brüt karlılığının, 779 milyon YTL ile bir önceki yıla göre yüzde 32 artış gösterdiğini, işletme faaliyetlerindeki karlılığının ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 98 artışla 283 milyon YTL olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Doğan Şirketler Grubunun özellikle işletme karlılıkları alanında gerçekleştirdiği bu olumlu sonuçların yanı sıra, grubun piyasalardaki mevcut koşullar karşısında güçlü likidite pozisyonunu da koruduğuna işaret eden İlseven, 30 Eylül 2008 tarihi itibariyle konsolide nakit ve nakit benzeri değerlerinin 330 milyon YTL artışla toplam 2,7 milyar YTL düzeyine geldiğini bildirdi.

Nebil İlseven, küresel finansal piyasalardaki gelişmelerin dikkatle izlenmesi gerektiği bu dönemde, grubun, Türkiye ve bölgedeki mevcut ve yeni faaliyetlerini sağlıklı olarak sürdürmesi için güçlü ve dengeli bir sermaye yapısının özellikle önem kazandığını, grubun işletme faaliyetlerinde karlılığını öne çıkartan mevcut yönetim uygulamaları ve likidite pozisyonunun bu öz kaynak gücünün güvencesi olduğunu belirtti.