Doğtaş, Turquality Destek Programı'nda

Doğtaş Mobilya, Turquality kapsamına alınarak, Türk markalarıyla birlikte dünyada Türk imajına katkı sağlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇANAKKALE - Çanakkale'nin Biga ilçesinde kurulu Doğtaş Mobilya ''Turquality Destek Programı''na alındı.

Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, yaptığı açıklamada, 36 yıldır mobilya sektöründe olan Doğtaş'ın söz konusu programa alınan sayılı firmalardan birisi olduğunu bildirdi.

Vizyonlarının ''10 yılda 10 dünya markası yaratmak'' olduğunu belirten Doğan, ''Dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı Turquality'den bugüne kadar Türkiye'deki tüm sektörlerden 60'a yakın firma destek kazandı. Artık Doğtaş markası da bu programın içine alındı'' dedi. Doğan, Doğtaş'ın Turquality kapsamına alınmasıyla markalarının dünya pazarında daha istikrarlı ve hızlı adımlarla ilerleyeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Turquality kapsamına alınıp, diğer Türk markalarıyla birlikte dünyada Türk imajına katkı sağlayacak olmaktan büyük gurur ve heyecan duymaktayım. Bu proje kapsamında Doğtaş tasarımda yenilikçi ve kaliteli ürün yaklaşımıyla dünyada Türk mobilyasını en iyi şekilde tanıtacak.''

Gelecek 4 yıl içinde 76 olan mağaza sayısını 56 ülkede 148 mağazaya çıkarmayı hedeflediklerine değinen Doğan, bu büyümenin gerçekleşmesi için panel üretimde 2009 yılında 15 milyon YTL'lik yeni tesis yapılacağını kaydetti.