”Doğu Anadolu'ya şok teşvikler vermeliyiz”

Bakan Çağlayan, sanayi ve ticaretteki sorunların tespiti için il il gezdiklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KARS - Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Doğu Anadolu Bölgesi'ne şok teşvikler vermek durumunda olduklarını belirterek, "Buradaki yaşam şartları, yaşam standardı ve buradaki insanımızın memleketine, ülkesine, bayrağına, ülkesinin bölünmez bütünlüğüne bağlı olması bir kere her şeyi hak ettiriyor" dedi.

Bakan Çağlayan, AK Parti Kars il başkanlığını ziyaret etti. AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven ile Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, AK Parti İl Başkanı Ramazan Karakelle tarafından karşılanan Bakan Çağlayan, yaptığı konuşmada, sanayi ve ticaretteki sorunların tespiti için il il gezdiklerini söyledi.

27 yıl sanayicilik yaptığını, üretimi, yatırımı, istihdamı, ihracatı defter, kitaptan, gazetelerden ve televizyon programlarından öğrenmediğini anlatan Çağlayan, şunları söyledi:

"Sanayiciliği görmüş ve yaşamış insanım. Dolayısıyla Türkiye'nin bu son 5.5 yılında yani iktidarımız döneminde nereden nereye geldiğini çok net şekilde yaşamış biri olarak şundan iftiharla söz etmek durumundayız ki gerçekten Cumhuriyet tarihi AK Parti döneminde altın çağını yaşıyor. Kuşkusuz geçmiş dönemlerde de Büyük Atatürk'ün zamanında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla beraber Türkiye gerçekten çok önemli açılımlar, kazanımlar elde etmiş. Sonraki dönemlerde yine Menderes, Özal döneminde Türkiye çok önemli kazanımlar elde etmiş. Cumhuriyet tarihinde ekonomik gelişmenin, ekonomik performansın en fazla olduğu dönem AK Parti hükümeti dönemidir."

Ülkedeki olumlu gelişmelerin siyasi istikrar, ülkeye ve millete hizmet etmekle gerçekleştiğini kaydeden Çağlayan, "Şimdi yeni çalışmalar içerisindeyiz. Doğu Anadolu'ya şok teşvikler vermek durumundayız. Buradaki yaşam şartları, yaşam standardı ve buradaki insanımızın memleketine, ülkesine, bayrağına, ülkesinin bölünmez bütünlüğüne bağlı olması bir kere her şeyi hak ettiriyor" diye konuştu.

"Petrol fiyatlarının 150 dolara çıkmasını kimse hesap etmiyordu"

Kars'ta kara yoluyla Ardahan'a gelen Bakan Çağlayan, Burada gazetecilerin elektrik ve petrol fiyatlarına yapılan zamlarla ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Çağlayan, "dünyadaki petrol fiyatlarının 150 dolara çıkmasını kimse hesap etmiyordu. AK Parti hükümeti son 5 yılda enerjiye zam yapmadı. Ama petrol fiyatlarının artmasıyla bu zamlar ortaya çıktı. Beklenmeyen bir durumdu. Keşke olmasaydı bende bunu savunmak zorunda kalmasaydım" şeklinde konuştu. Bakan Çağlayan, AK Parti İl Başkanlığı'nı da ziyaret ettikten sonra Ankara'ya gitmek üzere kara yolu ile Kars'a hareket etti.