Doğuş Grubu, SK Group ile anlaştı

Doğuş Grubu, Güney Koreli SK Group ile stratejik ortaklık kurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Doğuş Grubu, Güney Koreli SK Group ile Stratejik Ortaklık ve İşbirliği Anlaşması ve Girişim Sermaye Fonu kurulmasına ilişkin anlaşma imzaladı. Bu kapsamda 50'şer milyon dolarlık sermaye taahhüdü ile oluşturulan fonun, Doğuş Grubu ve SK Group'un yurtiçi ve yurtdışından sağlayacağı üçüncü taraf yatırımcılarla 500 milyon dolar büyüklüğe ulaşabileceği belirtildi.

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, imza töreninde yaptığı konuşmada Güney Koreli SK Group ile bir yılı aşkın süredir çeşitli sektörlerde proje bazında yürüttükleri ticari işbirliği çalışmalarını üst düzeye çıkartarak, bir stratejik ortaklık kararı aldıklarını söyledi. SK Group'un, Güney Kore'nin en köklü ve itibarlı gruplarından biri olduğunu ve telekomünikasyon, enerji ve kimyasal alanlarda faaliyet gösteren bir dünya şirketi konumunda bulunduğunu belirten Şahenk, bu grup ile stratejik iş birliklerinin ise Türkiye'ye uzun vadeli yabancı sermaye getirerek, teknolojik katma değeri yüksek adımlar gerçekleştirmeye yönelik arayışlarının bir sonucu olduğunu açıkladı.

"Sermaye ve yönetim desteği için fon kuruyoruz"

Grup ile stratejik ortaklık dışında bugün imzalanan diğer anlaşmaları ise Şahenk, "Ortak girişim sermayesi fonu, e-ticaret platformu kurmaya yönelik anlaşmalardır" diye açıkladı. Türkiye ekonomisinin istikrarlı yapısının güçlü performansının ve dinamizminin önümüzdeki dönemde artmaya devam edeceği konusunda SK Group ile görüş birliği içerisinde bulunduklarını dile getiren Şahenk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hızlı büyüme ve gelişme potansiyeli olan ancak finansman, organizasyon ve operasyon desteğine ihtiyaç duyan Türk şirketlerine sermaye ve yönetim desteği sağlanması için ortak girişim sermayesi fonu kuruyoruz. Önümüzdeki aylarda bu platformu tümüyle operasyonel hale getirmiş olacağız. SK Group ile e-ticaret platformu kurma çalışmaları önemli aşamaya gelmiş durumda. Davos'ta Ocak ayı sonunda bu projeye ilişkin mütabakat zaptı imzaladık, bugün ise e-ticaret ortaklık anlaşmamızı imzalıyoruz. Demografik yapımız, hızla artan gelir düzeyimiz ve Türkiye'nin yeni teknolojilere adaptasyonu e-ticaret sektörü büyük hızla gelişmektedir. Ortağımızla birlikte kısa süre içinde mobil ve internet sektöründe öncü olmayı ve sektörde lider konuma gelmeyi hedefliyoruz."

Somut aşamaya gelmemiş bir proje daha var

Türkiye'nin son 10 yılda yaptığı değişimin, ekonomisini büyütmesi, bölgesinde söz sahibi olması ve ekonomideki fırsatlarla belli başlı markaları yatırım yapmış durumda olduğuna işaret eden Şahenk, bunların çoğunun daha çok şirket satın alma ve ortaklık şeklinde gerçekleştiğini kaydetti. Türkiye'nin kat ettiği mesafede sıfırdan yapılması gereken anlaşmaların da konuşulduğuna işaret eden Şahen, "SK Group ve Doğuş Grup olarak bu ihtiyacı kısmen giderecek, Türkiye'nin nereye geldiğini gösterecek bir anlaşmaya imza atacağız. Bu, henüz üzerinde somut olarak konuşulabilecek aşamaya gelmemiş bir projedir. Bununla ilgili bilgileri ileride vereceğiz. Türkiye'nin çok önemli ithal girdi niteliğindeki yarı iletkenlerin üretimini de gündeme getirmek istiyoruz. Bu üretim, hem sınai üretim katma değer zinciri bakımından hem de cari açık sorununa katkı sağlayacağı için ülkemiz için önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir