Doğusan'ın % 56,09'luk hissesi ihaleye çıkarıldı

Şirketin, idare hissesi "blok satış" yöntemi ve "pazarlık usulü"yle özelleştirilmek üzere ihale edilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Doğusan Boru'nun yüzde 56,09 oranındaki hissesini ihaleye çıkardı.

ÖİB'nin konuya ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş'deki yüzde 56,09 oranındaki idare hissesi "blok satış" yöntemi ve "pazarlık usulü" uygulanmak suretiyle özelleştirilmek üzere ihale edilecek. İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. Ancak ihale komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

Katılımcılardan 500 bin ABD doları tutarında geçici teminat bedeli alınacak olan ihalede ABD Doları veya Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve/veya Hazine Müsteşarlığınca ihale mevzuatı ile ilgili olarak belirlenen bankalardan veya katılım bankalarından alınacak, idarece kabul edilecek, idare lehine, ABD doları bazında, konusu da belirtilerek düzenlenmiş (ortak girişim grubunun alacağı teminat mektubu ortak girişim grubu temsilcisi veya temsilcileri adına düzenlenecek), gayrikabili rücu, kayıtsız şartsız, ilk talepte ödemeli, süresiz geçici teminat mektubu kabul edilecek. İhale bedeli olarak teklif edilen tutar sözleşme imza tarihinde peşin veya vadeli olarak ödenebilecek.

Teklifler ABD doları olarak alınacak ve ihale ABD doları üzerinden peşin esasına göre değerlendirilecek. İhale bedeli olarak teklif edilen tutar ABD doları veya Yeni Türk Lirası olarak ödenebilecek. İhale bedelinin asgari yüzde 40'ı hisse satış sözleşmesi imza tarihinde peşin, bakiye anapara borcu, azami 12 ayda bir ödeme yapmak kaydıyla en çok 36 ayda ve eşit taksitlerle, bakiye anapara üzerinden ödeme tarihleri itibariyle hesaplanacak vade farklarıyla birlikte ödenecek. Söz konusu ihaleye katılmak isteyenler şartnameyi bedel ödeyerek idareden temin edebilecek.

İhale şartları belgesi ve tanıtım dokümanı alan yatırımcılara talep etmeleri halinde, Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve/veya idare tarafından belirlenecek program çerçevesinde, Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkilileri nezaretinde Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi görme/inceleme imkanı verilecek. Şartnameye göre hazırlanacak olan teklifler, 26 Şubat 2009 tarihinde saat 18.00'e kadar idareye elden teslim edilecek.