Düzce'ye 5 milyon euroluk yatırım

Alman aks üreticisi Saf-Holland, teşvik kapsamındaki 5 milyon euroluk yeni üretim tesisini Düzce'de açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yıllık ortalama 1 milyar 42 milyon euroluk satış hacmi ve 3 bin 200'ün üzerinde istihdam kapasitesiyle, dorse, çekici ve otobüsler için aks bağlantılı sistemler ve bileşenlerinin üreticisi olan ticari araçlar sektöründe faaliyet gösteren Alman aks üreticisi Saf-Holland, 5 milyon euroluk yeni üretim tesisini teşvik kapsamındaki Düzce'de DORÜS Organize Sanayi Bölgesi'nde kurdu.

"Yüksek kalite standartlarında üretim yapacağımız tesisimizde orta vadeli planlarımız dahilinde hedefimiz, 2-3 yıla kadar 35 bin adet aks üretmek" diye konuşan Saf-Holland Türkiye Genel Müdürü Bilal Azizoğlu, "Türkiye'deki pazar payımızı arttırarak komşu pazarlara ihracat yapmak ana hedeflerimiz arasında. Fabrikamızı, başta Ortadoğu olmak üzere, Afrika, Güney Afrika ve ihtiyaç halinde diğer yakın ülkelere ürün sağlayacak bir merkez haline getirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Teşvike açık bir bölge"

Teşvike açık bir bölge olduğu için Düzce'yi tercih ettiklerini ifade eden Azizoğlu, "Burada gelişen bir sanayi var. Yeni organize sanayi bölgeleri açılıyor. Lojistik açıdan Orta Anadolu'ya, Trakya ve İstanbul'a yakın olması da önemli bizim için. Şu anda 35 kişi çalışıyor. Hedefimiz tüm yatırım tamamlandığında 100-150 kişiyi burada istihdam edeceğiz" diye konuştu.

"Türkiye, Avrupa ve Orta Doğu pazarları arasında köprü"

2020'ye kadar belirledikleri büyüme stratejilerinde yeni pazarların öneminin büyük olduğunu belirten Saf-Holland CEO'su Detlef Borghardt da, "Avrupa'da aks sistemlerinde genel pazar payımız yüzde 40'ların üzerinde. Türkiye'deki araç üretimine bakıldığında ise yaklaşık yüzde 25'lik bir pazar payına sahibiz.Türkiye, bizim için Avrupa ve Ortadoğu pazarları arasında önemli bir köprü ve bu bölgede yaptığımız yatırım doğrultusunda büyük fırsatlar görüyoruz" dedi.

Servis ağına da yatırım yapılacak

Firmanın Hindistan Bölge Başkanı Alexander Geis ise Türkiye'de aks sistemleri ile üretime başlayacaklarına işaret ederek, "Uzun vadede üretim yelpazemizi genişleterek çekici araçlar için beşinci teker gibi ürünlerin de üretimini Türkiye'de gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Eş zamanlı olarak Türkiye'deki satış sonrası hizmetler ve servis ağı yapılanmamıza da yatırım yapmaya devam edeceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir