EBRD "Geçiş Raporu"nu 28 Kasım'da tanıtacak

TÜSİAD tarafından EBRD "Transition Report/Geçiş Raporu"nun Türkiye tanıtımının gerçekleştirileceği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nden (TÜSİAD) yapılan açıklamaya göre, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) her yıl, “Transition Report/Geçiş Raporu” başlıklı bir rapor yayınlıyor. Rapor, Orta ve Doğu Avrupa, Orta Asya ve Güney ve Doğu Akdeniz’de geçiş dönemindeki 30’dan fazla ülkenin siyasal ve ekonomik reformları ve demokratik kurumlarının gelişimi ile uzun vadeli ekonomik büyüme arasındaki bağlantıları ele alıyor.

2017-2018 raporu “Büyümenin Sürdürülmesi” başlığıyla 22 Kasım tarihinde Londra’da yayınlandı. Orta gelir düzeyinde olan ekonomilerde büyümenin sürdürülmesinde karşılaşılan zorlukların ele alındığı 2017-2018 raporunun Türkiye tanıtımı 28 Kasım Salı günü TÜSİAD Genel Merkezi’nde yapılacak. Raporun sunumu EBRD Araştırma Direktörü Ralph de Haas tarafından gerçekleştirilecek.

Geçiş Raporu 2017-2018, özellikle orta gelirli ekonomilerin deneyimine atıfta bulunarak büyümenin sürdürülmesi konusuna odaklanıyor. Rapordaki analizler, ülke, endüstri ve firma düzeyindeki çeşitli veri setlerinin yanı sıra kara yolu yatırımları ve EBRD destekli altyapı ve enerji projelerinin performansı üzerine orijinal veriler üzerine kuruldu. Raporda Türkiye’deki bölünmüş yol yatırımlarının pazar erişimi ve kalkınmaya olan etkisi de inceleniyor.