EBSO ile Vakıfbank arasında kredi protokolü

EBSO üyeleri, işletme ihtiyaç kredilerini yüzde 1,39 oranıyla kullanabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ile Vakıfbank arasında imzalanan kredi protokolüyle EBSO üyeleri, işletme ihtiyaç kredilerini yüzde 1,39 oranıyla kullanabilecek.

EBSO'da düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, yaşanan krizde bankacılık sektörünün sağlam durmasının ekonomi açısından önemli bir avantaj oluşturduğunu, ancak krizin derinleştiği dönemde oluşan panik havasıyla bazı bankaların kredilerini geri çağırma yoluna gittiğini, bu süreçten en büyük zararı KOBİ'lerin gördüğünü söyledi.

Son dönemde kredilerde olumlu gelişmelerin gözlendiğini, Merkez Bankası'ndan yeni faiz indirimleri beklentisinin bulunduğunu dile getiren Yorgancılar, güven ve istikrar ortamının büyük oranda sağlandığına ilişkin göstergelerin bulunduğunu ifade etti.

Bankaların da bu dönemde kredi faizlerini aşağıya çekerek KOBİ'lere ucuz maliyetli kaynak sağlaması gerektiğini dile getiren Yorgancılar, bu konuda bankaların, kaynaklarını artırmak için uzun vadeli mevduata uygulanan stopajın kademeli olarak indirilmesini önerdiklerini söyledi.

Vakıfbank Ege Bölge Müdürü Hayati Yaman ise EBSO üyelerine, iç kaynakların yanında dış kaynaklı krediler sağlanması konusunda da destek olunacağını ifade etti.