Eczacıbaşı-Monrol, IBA ile işbirliği anlaşması imzaladı

Eczacıbaşı-Monrol, nükleer tıp alanında kullanılan "radyofarmasotikler"in geliştirmesi ve üretimi konusunda anlaşma imzladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Eczacıbaşı-Monrol, nükleer tıp alanında kullanılan "radyofarmasotikler"in geliştirmesi ve üretimi konusundaki kuruluşlarından Belçikalı Ion Beam Applications S.A. (IBA) ile işbirliği anlaşması imzaladığını duyurdu.

Eczacıbaşı Holdingden yapılan yazılı açıklamada, anlaşmaya göre, IBA'nın teşhis ve tedavi amaçlı SPECT ürünleri ve PET ürünlerinin Balkanlar, Orta Doğu, Kuzey Afrika ile Orta ve Doğu Avrupa pazarlarında satış ve dağıtımını, Eczacıbaşı-Monrol Nükleer Ürünler Ticaret ve Sanayi A.Ş'nin üstleneceği belirtildi.

Nükleer tıp yöntemleriyle hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılan, özellikle kanserli hastalarda hastalığın evresinin, metastazlarının değerlendirilmesinde en ayrıntılı ve güvenilir verileri sağlamasıyla öne çıkan radyofarmasotik ürünlerin, "siklotron" adı verilen cihazlarda üretildiği dile getirilen açıklamada, her iki kuruluşun, teşhis ve tedavi izotoplarının üretimi amacıyla yüksek enerjili siklotronların işletmeciliği konusunda bölgede yakın işbirliğinde bulunma kararı aldıkları bildirildi.

Eczacıbaşı-Monrol'ün halen 5 olan siklotron üretim tesisi sayısının, planlanan 3 yeni PET radyofarmasotik tesisiyle birlikte 8'e ulaşacağı, imzalanan anlaşma gereğince, Eczacıbaşı-Monrol'e ait tesislerden üretim ve dağıtım merkezi olarak yararlanabilecek olan IBA'nın tüm dünyadaki PET radyofarmosotik üretim ve dağıtım merkezleri sayısının 52'ye ulaşacağı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen IBA Üst Yöneticisi (CEO) Pierre Mottet, gerçekleştirdikleri stratejik ortaklıktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Bu ortaklık, radyofarmasötik ürünlerdeki lider konumumuzu geliştirmek için önemli bir aşamadır. Tüm dünyadaki varlığımızı daha da güçlendirecektir. Bu değerli ve önemli işbirliği için sabırsızlanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Eczacıbaşı Sağlık Grubu Başkanı Sedat Biol da "Bu ortaklığın, Türkiye'deki lider pozisyonumuzu güçlendireceğine ve bölgede SPECT ve PET ürünlerindeki pozisyonumuzu daha da güçlendirecek bir kilometre taşı olacağına inanıyorum" dedi.