Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, Vitra Küvet'i devralıyor

Şirket, bütünsel banyo konsepti konusundaki uluslararası rekabet gücünün artırılması ve pazar payının genişletilmesi amacıyla birleşme kararı alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, topluluk bünyesinde yer alan Vitra Küvet'i birleşme yoluyla devralmaya karar verdi.

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri'nden yapılan yazılı açıklamada, kuruluşun bugüne kadar faaliyet alanı içinde bulunmayan akrilik küvet ve duş tekneleri ürün grubunun faaliyet alanı içine dahil edilmesiyle sağlanacak sinerji ve tasarruflarla, şirketin bütünsel banyo konsepti konusundaki uluslararası rekabet gücünün artırılması ve pazar payının genişletilmesi amacıyla birleşme kararı alındığı belirtildi.

Birleşmenin, şirketlerin Sermaye Piyasası Kurulunun ilgili düzenlemelerine göre hazırlanan 31 Aralık 2008 tarihli bilançoları üzerinden ve Vitra Küvet San. ve Tic. A.Ş'nin 31 Aralık 2008 tarihli bilançosunun tüm aktif ve pasiflerinin bir bütün halinde Eczacıbaşı Yapı Gereçleri'ne devrolunması suretiyle gerçekleşmesine karar verildiği ve SPK'nın ilgili tebliğ hükümleri çerçevesinde devir işlemlerine başlanacağı bildirildi.