El Salvadorlu firma kimyasal hammadde talep ediyor

El Salvador’da 35 yıldır boya ve yapıştırıcı hammaddeleri satıcılığı yapmakta olan bir firma bu konuda düzenli çalışabileceği yeni tedarikçiler arıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

El Salvador dış ticaretinde büyük ölçüde ABD’ye bağımlı bir ülkedir. Bununla birlikte pazar çeşitlendirme ve serbestleşme politikaları ile ticaret ortaklarının sayısını ve mevcut ortaklarla olan ticaret hacmini geliştirmeyi hedeflemektedir. Dünya Ticaret Örgütü üyesi olan ülkenin Şili, Meksika, Dominik Cumhuriyeti, Panama, Tayvan, Kolombiya, Avrupa Birliği ve Orta Amerika ülkeleri ile serbest ticaret anlaşmaları bulunmaktadır. Kanada, Peru ve Belize ile bu tür bir anlaşma imzalamaya yönelik müzakereler devam etmektedir.

Orta Amerika’nın yüzölçümü bakımından en küçük ülkesi olan El Salvador, bölgenin 4. büyük ekonomisidir. Gıda işleme, petrol, kimya, gübre, tekstil, mobilya, hafif metaller sanayii gelişmiş olan El Salvador’un başlıca tarım ürünleri ise; kahve, şeker, mısır, pirinç, fasulye, yağlı tohumlar, pamuk ve sorgumdur. Ülkenin ekonomik olarak aktif nüfusunun beşte biri ABD’de yaşamaktadır. Dolayısıyla, yurt dışında çalışan işçi gelirleri ülkenin en önemli döviz (ve özel tüketim harcamaları) kaynağıdır.

2015 yılında El Salvador’a ihracatımızda öne çıkan bir ürün grubu bulunmamakla birlikte; elektrikli akümülatörler, gıda makineleri, elektrik kontrol ve dağıtım tabloları, çikolatalı mamuller, demir-çelik çubuklar, demir-çelik profiller, plastik ambalaj malzemeleri ve ilaç gibi ürünlerin ilk sıralarda yer aldığı görülmektedir. Bu ülkeden ithalatımızda da benzer bir tablo görülmektedir.

El Salvador’da 35 yıldır boya ve yapıştırıcı hammaddeleri satıcılığı yapmakta olan bir firma bu konuda düzenli çalışabileceği yeni tedarikçiler aramaktadır.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

Distributor of raw materials for the coating paint and adhesives industries for the past 35 years in Central America

http://turkishexporter.net/en/Leads/346800_import-raw-material-for-paints-to-el-salvador

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Bu konularda ilginizi çekebilir