Elektrik desteği ödemeleri bugün başlıyor

Devletten sosyal yardım alan 2 milyon 22 bin haneye PTT aracılığıyla elektrik desteği ödemesi yapılmaya başlanacak. Destek miktarı evde yaşayan kişi sayısına göre 40.31 TL ile 80.63 TL arasında değişecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İhtiyaç sahiplerine elektrik tüketim desteği verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Uygulamadan 2 milyon hanenin yararlanması öngörülüyor.

Destek kapsamında bulunan hanelere, hanedeki kişi sayısı kriteri dikkate alınarak aylık 150 kWh karşılığı tutara kadar destek verilecek. Destek miktarı evde yaşayan kişi sayısına göre 40.31 TL ile 80.63 TL arasında değişecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Ocak ayında yaptığı açıklamada; hane halkı sayısı 2 veya daha az olanlarda 75 kilovatsaat, 3 kişi yaşayanlarda 100 kilovatsaat, 4 kişi yaşayan hanelerde 125 kilovatsaat, 5 ve üstü yaşayanlarda ise 150 kilovatsaat elektrik desteği verileceğini söylemişti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bugün yaptığı yazılı açıklamada, "Bu uygulamadan yaklaşık 2 milyon 22 bin hanenin yararlanmasını bekliyoruz" dedi. Selçuk, uygulamanın 1 Mart tarihi itibarıyla başlayacağını, ödemelerin PTT aracılığı ile yapılacağını da belirtti.

Elektrik tüketim desteği, öncelikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynaklarından; fon kaynaklarının yeterli olmaması halinde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesine konulacak ilave ödenekten karşılanacak.

Bu kapsamda yapılan ödemeler, diğer sosyal yardımlar ve aylıklar için yapılacak muhtaçlık hesaplaması ile genel sağlık sigortası gelir tespitinde gelir olarak dikkate alınmayacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir