”Eleştiriler insaflı olmalı”

Başbakan Erdoğan, açıkladıkları tedbir paketinin geniş bir kesim tarafından memnuniyet ve heyecanla karşılandığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KÜTAHYA - AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açıkladıkları tedbir paketinin geniş bir kesim tarafından memnuniyet ve heyecanla karşılandığını belirterek, ''Elbette, 71.5 milyon vatandaşın her birini eşit derecede memnun etmek mümkün değil. Ama eleştirilerin de bir insafı olmalı'' dedi.

Erdoğan, Kütahya'da Dumlupınar Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 3. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'yi hak ettiği seviyeye taşıyacaklarını belirterek, bundan kimsenin endişesi olmaması gerektiğini söyledi.

Açıkladıkları tedbir paketinin çok geniş bir kesim tarafından memnuniyet ve heyecanla karşılandığını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Elbette, 71.5 milyon vatandaşın her birini eşit derecede memnun etmek mümkün değil. Ama eleştirilerin de bir insafı olmalı. Belli kesimlere bakıyorsunuz atılan her olumlu adım karşısında olumsuz değerlendirmeler yapıp, sevincimize gölge düşürmenin gayretkeşliği içine giriyorlar. 'Yok geç kalınmış, yok paket eksikmiş, yok şu il neden şurada yer almış'... Çok şükür Türkiye bu türden negatif, olumsuz moral bozucu gelişmelere artık kulak asmıyor.''

''Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı ve onun ekibi, şunu bilesiniz ki bu ülkenin değerlerine sahip çıkmada, bunların hiçbiriyle evvelallah mukayese dahi edilmez. Bunu böyle biliniz'' diyen Erdoğan, ''Biz milletimizin, vatanımızın aleyhine olacak hiçbir şeye bugüne kadar imza atmadık ve atmayız" dedi.

Erdoğan, parti teşkilatına da seslenerek, muhalefetin gerginlik siyasetine prim vermemelerini istedi.

"İsrail'de çok iyi bilir"

Başbakan Erdoğan, muhalefet partilerinin İsrail konusunda doğruları anlatmadığını öne sürerek, ''İsrail ile ilgili konuşmaya geldiğinde, kusura bakma, bu ülkenin başbakanının duruşunu, bu ülkedeki iktidarı, dünyada herkes çok iyi bilir. İsrail de çok iyi bilir, batı da çok iyi bilir. Siz kendinize bakın önce. Çıkmış bir tanesi konuşuyor. Bizden önceki MHP, DSP, ANAP üçlü döneminde İsrail ile yapılmış bir çok anlaşmalar vardır. Hiçbir anlaşma yapmamış gibi doğru olmayan sözlerle kalkıp halkı aldatmayın" dedi.