Emek Elektrik'ten borç ödeme açıklaması

Şirket, Barmek Holding ve bünyesinde bulunan Emek Elektrik Endüstrisi ile Barmek İnşaat'ın anapara borcunun ödemesinin tamamlandığı duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş, Barmek Holding A.Ş. ve bünyesinde bulunan Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş ile Barmek İnşaat ve Tesisat A.Ş'nin protokoller çerçevesinde anapara borcunun ödemesinin tamamlandığı duyuruldu.

Emek Elektrik'in Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında, Barmek Holding A.Ş ve bünyesinde bulunan Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş ile Barmek İnşaat ve Tesisat A.Ş'nin Türkiye İş Bankası'na olan borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin 22 Temmuz 2004 tarihinde düzenlenen ana protokol, ana protokole ek olarak düzenlenen 17 Ekim 2005 tarihli Ek-1, 16 Mayıs 2007 tarihli Ek -2 ve 30 Mayıs 2008 tarihli Ek -3 protokolleri çerçevesinde anapara borcunun ödemesinin tamamlandığı kaydedildi.

Açıklamada, anapara borcuna ilişkin faiz tutarı ve fabrika taksit ödeme planının 30 Haziran 2009 tarihli mutabakatla protokole bağlandığı, Ek-4 protokolün imzalarının bugün tamamlandığı belirtilerek, "Ek- 4 Protokol çerçevesinde, 1 milyon 634 bin 356 dolar faiz tutarı ödemeleri 30 Aralık 2009 tarihine kadar tamamlanacaktır. Fabrika binasının şirketimize devri gereği oluşturulan ödeme planı tadil edilerek 31 Aralık 2010 tarihine kadar uzatılmıştır" denildi.