Emeklilerin alacağı promosyon miktarı belli oldu

Emeklilere maaşlarına ilaveten 2017'de 300-450 TL arasında promosyon ödemesi yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım emekli aylıklarının üç sene süresince aynı bankayı kullanarak alınması karşılığında emeklilere 2017'de 300 ile 450 TL arasında promosyon ödemesi yapılacağını açıkladı.

Yıldırım Cuma namazı çıkışı gazetecilerin konuyla ilgili soruları üzerine, "2017 yılında emeklilere maaşlarına ilaveten promosyon diye bilinen bir ödeme yapılacak" dedi.

Yıldırım'ın verdiği bilgilere göre 1,000 TL altında emekli maaşı alanlara bir seferde 300 TL, 1,000-2,000 TL arasında emekli maaşı alanlara 375 TL, 2,000 TL üzerinde emekli maaşı alanlara 450 TL ödeme yapılacak.

"Bu neyin karşılığı? Emekli maaşını devlet bankalara yatırıyor. Bankalar bu parayı tuttukları için buna karşılık emeklilere böyle bir imkan sağladılar" diyen Yıldırım, ödemelerden 11.5 milyon emeklinin yararlanabileceğini belirtti.

Yıldırım 11.5 milyon emeklinin 8.5 milyonunun yani yaklaşık yüzde 75'inin 1,000-2,000 TL aralığında, yaklaşık yüzde 6.5'inin 2,000 TL üzerinde, yaklaşık yüzde 20'sinin de 1,000 TL altında emekli maaşı aldığını da belirtti.

Toplam ödeme tutarının 5 milyar TL olacağını belirten Yıldırım konuşmasında, "5 milyar TL kaynağı bankalar ve hükümetimiz emeklilerimize maaşlarına ilave olarak promosyon şeklinde sağlamıştır. Üç yıl hesaplar bankada tutulma karşılığı bir ödeme yapılacaktır. Ödemeler tek seferde gerçekleşecek" dedi.

Öte yandan Çalışma Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre de, kamu bankaları ile promosyon ödenmesi konusunda mutabakat sağlandı. Açıklamada "Promosyon ödemeleri peşin olarak yapılacaktır. Bu kapsamda, emeklilerimize üç yıl için yaklaşık 4.6 milyar TL promosyon ödemesi yapılacaktır" denildi.

Açıklamaya göre, ilgili promosyon için emeklilerde aktif iki adet otomatik ödeme talimatı ile birlikte, kredili mevduat hesabı veya kredi kartı ürünlerinden birisini de kullanması şartı da aranacak.

Yıldırım emeklilere maaş alma durumlarına göre bir ile üç ay içerisinde promosyon ödemelerinin yapılmış olacağını da belirtti.