En düşük teklifi 'Varyap-Uzunlar Ortaklığı' verdi

TOKİ'nin Seyrantepe ihalesinde nihai teklifler yarınki oturumda sunulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Seyrantepe Projesi için hak ediş ödemek suretiyle bugün yaptığı ihalede en düşük teklifi 198 milyon 950 bin lira ile Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi ve Turizm Yatırım Ticaret A.Ş-Uzunlar İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş İş Ortaklığı verdi.

TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinde yapılan ihalede, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel başkanlığındaki ihale komisyonu ihaleye katılan firmaların dosyalarını açtı.

Karabel, ihale için 11 firmaya davet gönderdiklerini, 7 firmanın ihale dosyasını aldığını, 4 firmanın ise dosya almadığını söyledi.

Sembol İnşaat Turizm Yatırım İşl. Sanayi Ticaret A.Ş ile Öz-Kar İnşaat Ticaret Sanayi A.Ş'nin teşekkür mektubu verdiklerini ifade eden Karabel, daha sonra 5 firmanın verdikleri teklifleri açıkladı.

Buna göre en düşük teklifi 198 milyon 950 bin lira ile Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi ve Turizm Yatırım Ticaret A.Ş-Uzunlar İnşaat Sanayi ve Ticaret  A.Ş İş Ortaklığı verdi.

Diğer teklifler ise şöyle; "Afa Prefabrik Beton Sanayi Ticaret A.Ş-OG İş Ortaklığı 247 milyon lira, Makyol İnşaat Sanayi Turizm Ticaret A.Ş ve Alsim Alarko Sanayi Ticaret A.Ş İş Ortaklığı 298 milyon 502 bin 64 lira 71 kuruş, Kalyon İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. ve ÖZKA İnşaat A.Ş İş Ortaklığı 238 milyon 743 bin 523 lira, EMAY İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret A.Ş 264 milyon lira."

Karabel, nihai tekliflerin sunulacağı yarınki oturumda daha düşük rakamların telaffuz edilmesini umduklarını söyledi.