En hızlı büyüyen ekonomilerden biriyiz

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Türk ekonomisinin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olmaya devam ettiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 MUĞLA - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan MÜSİAD Muğla Şubesi'nin açılışı nedeniyle düzenlenen törene katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Yanı başımızda savaşlar oluyor, doğal afetler oluyor. Dış ticaretimizin bundan 3-4 yıl öncesine kadar yüzde 65'ini yaptığımız Avrupa'da son 100 yılın en ağır ekonomik krizleri yaşanıyor, ama Türkiye ekonomisi dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

Bağış, "Bugün MÜSİAD'ın içerisinden 'yerli otomobilimizi yapacağım' diyen babayiğitler çıkabiliyorsa, 10 yıldır Türkiye'yi yöneten iradenin verdiği öz güvenle bunu söyleyebiliyor" ifadelerini kullandı.

Partisinin il başkanlığına yaptığı ziyarette partililere de seslenen Bakan Bağış, şunları söyledi:

"Bu millet tarihinde ilk kez en üst düzey yetkiliyi kendisi seçecek. Türkiye'nin tarihinde ya savaşlarla zafer kazanmış hakanlar, ya babadan devir aldıkları payidarı yöneten sultanlar, ya Meclisin seçtiği cumhurbaşkanları, maalesef bir de darbeyle gelip, milletin iradesine rağmen o koltuklarda oturmaya kalkan çarpık zihniyetli darbeciler oldu."