Endeks satışları karşılayamadı

Yurtdışında yaşanan olumlu havanın etkisiyle 44.978 puana kadar yükselen ve tekrar satış baskısına giren İMKB'de dalgalı seyir hakim oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Güne satıcılı başlayan piyasa, ikinci seansta yurtdışından esen ılımlı havayla 44.978 puana kadar yükselse de günü ekside tamamladı. İMKB günü 260 puan düşüşle 44.585 puandan kapatırken hisse senetlerinde ortalama yüzde 0.58'lik değer kaybı yaşandı. Gün sonunda gerçekleşen işlem hacmi ise 2.2 milyar TL oldu.

Bugün yurtdışında piyasaların izleyeceği çok önemli bir veri bulunmazken, ağustos ayı Almanya TÜFE verisi yüzde 0.2 olarak açıklandı.

Güne ekside başlayan ABD futureları ve Avrupa borsalarında gün boyunca etkili olan gevşek ve yatay seyir ABD borsalarının hafif artıda başlamasıyla yönünü yukarıya çevirdi. Yurtdışında yaşanan olumlu havanın etkisiyle 44.978 puana kadar yükselen ve tekrar satış baskısına giren İMKB'de dalgalı seyir hakim oldu.

Yurtiçinde eylül ayı TCMB, 1. Beklenti Anketi verileri açıklandı. Ankete göre, yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 5.64, yıl sonu GSMH beklentisi yüzde -5.2 ve yıl sonu cari açık tahmini 11.001 milyar dolar oldu.

Para piyasaları cephesinde ise dolar ve faizde dengeli görünüm hakim oldu. 1.49 TL seviyelerinde işlem gören dolarda bankalararası piyasada valörlü işlemlerde en iyi alış/satış 1.4880/1.4900 TL düzeyinde yer aldı. Euro ise 2.1670 TL seviyesine yükseldi. Uluslararası piyasada Euro/Dolar paritesi 1.46 seviyesine yaklaştı.

İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz 9.31 seviyesine geriledi. Gösterge kıymette bileşik faizde yarına valörlü işlemlerde 9.28 seviyesinden geçildi. Bileşik faiz dün günü yüzde 9.41 seviyesinden kapatmıştı.

****

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.