Endeks satışlarla geri çekildi

Gün sonuna doğru yurtdışından ayrışarak yönünü aşağıya çeviren borsa satışlarla 36.587 puana kadar sarktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL – İMKB yükselişle başladığı günü düşüşle tamamladı. Ulusal-100 kapanışını 303 puan ve yüzde 0.82 değer kayıpla 36.701 puandan kapattı.

ABD'den dün gelen mali sektöre yönelik olumlu değerlendirmelerin ardından güne hızlı başlayan endeks en yüksek 37.689 puanı test etti. Gün sonuna doğru yurtdışından ayrışarak yönünü aşağıya çeviren borsa satışlarla 36.587 puana kadar sarktı. Gün sonunda 1.9 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

ABD'de Goldman Sachs ve Johnson&Johnson'ın bilançolarının beklenenden iyi gelmesi yurtdışı piyasalarında olumlu esen havaya destek verdi. Diğer yandan ABD'de perakende satışlar Ocak ayından bu yana en yüksek artışla yüzde 0.6 arttı. Bununla birlikte ABD'de üretici fiyat endeksi Haziran'da beklenenin çok üzerinde bir artış gösterdi. 2008 Kasım ayından bu yana en yüksek artışla ÜFE % 1.8 arttı. Çekirdek enflasyon ise % 0.5 yükseldi.

Öte yandan Hazine ihalelerinin takip edildiği tahvil- bono cephesinde gevşeme eğilimli sakin seyir izlendi. İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda işlem gören 2 Şubat 2011 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz günü yüzde 11.55'den kapatırken, yarına valörlü işlemler yüzde 11.57 seviyesinden geçildi.

Dolar serbest piyasada gün sonunda 1.5450 TL ile dünkü kapanışının hemen altında yer alırken, euro 2.1560 TL seviyesinde işlem gördü.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.