Endeks seansı ekside kapattı, dalgalanma sürüyor

Açıklanan verilerle şekillenmeye çalışan piyasalar geleceğe yönelik belirsizlikler ve tutunacak etkili data olmaması sebebiyle dalgalı seyir izliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Güne hafif artıda başlayan ve kararsız bir tablo çizen endeks iniş çıkışlar yaşadı. Seans sonunda gevşeyen Ulusal-100 ilk seansı 220 puan düşüşle 36.766 puandan kapattı.

Seans içinde en düşük 36.566 puana inen piyasa yırtdışı piyasalarda da olduğu gibi yön tayin etmeye çalışıyor.

Yurtdışı piyasalarda da kararsız görünüm hakim. Açıklanan verilerle şekillenmeye çalışan piyasalar geleceğe yönelik belirsizlikler ve tutunacak etkili data olmaması sebebiyle dalgalı seyir izliyor.

Yurtiçinde Haziran kapasite kullanım oranı yüzde 72.7 olarak açıklandı. Gün içerisinde kapasite kullanım oranı verilerine gelen yankılar, Cari İşlemler Dengesi verileri ve yurtdışında ise ABD Tüketici Güveni ve ABD Dış Ticaret Verilerinin piyasaya yön vermesi bekleniyor.

İMKB'de; 37.300,37.500,37.800 dirençler ve 36.200,36.500,36.800 destek seviyeleri olarak izleniyor.

Öte yandan para piyasalarında ise hafif yukarı yönlü seyir hakim.

Merkez Bankasının faiz indirimine 16 Temmuz'da yapacağı toplantıda da devam etmesi bekleniyor. 2 Şubat 2011 vadeli tahvile ait gösterge faiz tarihi seviyeleri tes ettikten sonra şu sıralar yüzde 11.53 seviyesinde işlem görüyor.

Diğer yandan 1.55'li seviyeden işlem görüyor. interbank işlemlerde en iyi alış/satış 1.5500/1.5540 TL düzeyinde yer alıyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.3890 seviyesine düşerken Dolar/yen ise 92.68 seviyesindeki seyrini sürdürüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.