Endonezya’ya yatırım yapan Türk şirketlere teşvik sözü

Endonezya’da yabancı yatırımlara yönelik herhangi bir kısıtlama olmadığına dikkat çeken Büyükelçi Wardana, Türk işadamlarının yatırımının memnuniyetle karşılandığını, az gelişmiş bölgelere yapılan yatırımlarda ise özel teşvik uyguladıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Figen Kıyak / ANKARA

Endonezya Büyükelçisi Wardana, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2020 yılına kadar 10 milyar dolara kadar yükseltilmesinin hedefl endiğini söyledi. Endonezya’nın gemi ihtiyacının olduğunu ifade eden Wardana, “Türkiye bu potansiyeli değerlendirmeli. Hatta Türkiye ve Endonezya ortak olabilir ve üretim yapabilir” dedi. Endonezya devletinin Türk iş adamlarının yatırımlarını memnuniyetle karşıladığını kaydeden Wardana, Türk iş adamlarının gelişmemiş şehirlere yatırım yapmaları durumunda teşvik verilebileceğini aktardı. 

G20 üyesi iki ülke arasındaki ilişkilerde şu ana kadar istenilen seviyeye ulaşılamadığını belirten Wardana, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo’nun 2020 yılına kadar 10 milyar dolarlık hedef koyduğunu söyledi.

yazar_yazi.png

Bu konularda ilginizi çekebilir