Enflasyon aslında modern hırsızlık

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEVŞEHİR - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kapadokya'da balon turu yaparak, gökyüzünden peri bacalarının fotoğrafını çekti.

Bazı programlara katılmak üzere Nevşehir'e gelen ve geceyi Uçhisar beldesinde kaya oyma bir butik otelde geçiren Bakan Şimşek, sabah eşi Esra Şimşek ile Göreme beldesine geçerek balonla Kapadokya turu yaptı.
1 saat 15 dakika süren balon turunda Kapadokya'nın yeryüzü oluşumlarını gökyüzünden görme imkanı bulan Şimşek'e Vali Abdurrahman Savaş, Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk, Erdal Feralan, Ebubekir Gizligider de eşlik etti. Şimşek, gökyüzünde peri bacalarının fotoğrafını çekti.
Balon turunun ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Şimşek, Kapadokya'yı sabahın erken saatlerinde gökyüzünden görmenin çok farklı bir duygu olduğunu ve güzel bir deneyim yaşadığını söyledi.
Balon sektörünün bölgede kaydettiği gelişime de tanık olma fırsatı bulduğunu kaydeden Şimşek, "Güneşin doğuşuyla yüzlerce rengarenk balonu gökyüzünde görmek iyi bir deneyim. Zaten Kapadokya başlı başına bir dünya harikası. Gerçekten sektör bayağı bir gelişmiş, kaptanımız anlattı. Dünyada en fazla ticari balon uçuran ülkenin Türkiye olduğunu öğrendim. Hem turizmin gelişmesine katkıda bulunuyor hem de buradaki deneyimin çok daha iyi bir şekilde yaşanmasına vesile oluyorlar" dedi.
Bir gazetecinin 'Türkiye'de enflasyon düşüyor, siz de bugün uçuşa geçtiniz' sorusu üzerine Şimşek, şunları kaydetti:
"Türkiye tabi 40 yıl boyunca zaman zaman 3 haneli ortalamada 2 haneli enflasyon sürecini yaşadı. Enflasyon aslında bir anlamda modern hırsızlık. İlk defa bizim Hükümetimiz döneminde enflasyonu hakikaten yarım asrın en düşük düzeyine çektik. Şu anda yüzde 6 civarında. Ama hedefimiz düşük tek haneli rakamlar inşallah. Türkiye onu da önümüzdeki yıllarda başaracak. Enflasyon Türkiye için neredeyse temel bir sorun olmaktan çıkmış noktada. O açıdan büyük bir başarı."

simsek_balon.jpg