EPDK, bazı tüzel kişilere lisans verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği ve Sıvılaştırılmış Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde bazı tüzel kişilere lisans verdi, bazılarınınkini de sona erdirdi. 

Konuya ilişkin duyuru, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 

Buna göre, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Özbey Yatırım Araştırma Geliştirme Madencilik İnşaat ve Elektrik Üretim AŞ'ye Karaman'daki Ermenek Hidroelektirk Santrali (HES) ve Konya'daki Bozkır HES için üretim lisansı, Uşak-Karahallı Organize Sanayi Bölgesi Tüzel Kişiliğine de OSB Dağıtım Lisansı verildi. 

Kurul, Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nin (EÜAŞ) Ermenek HES ve Bozkır HES'teki üretim lisansını da sona erdirdi. 

Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde de İsmet İnanç Petrol Ürünleri Madeni Yağ Gıda İnşaat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne madeni yağ lisansı, Uluslararası Akaryakıt Dağıtım Ticaret Limited Şirketi'ne depolama lisansı, LLK Eurasia Madeni Yağ Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne de ihrakiye teslimi lisansı verildi, Ak Gres ve Madeni Yağ Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin madeni yağ lisansı ise sona erdirildi. 

Öte yandan Kurul, Sıvılaştırılmış Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde ise Ozan İlkgaz Lpg Petrol Akar. Dağ. Mad. Nak. İnş. Müh. Proje Oto. Tic. AŞ'ye LPG dağıtıcı lisansı, BP Gaz AŞ'ye de LPG depolama lisansı verilmesini kararlaştırdı.