Eras Holding Kayseri'de çimento fabrikası kuracak

Şirket, fabrikayı Kayseri'nin Bünyan ilçesine kuracağını duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KAYSERİ - Eras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eraslan, Kayseri'nin Bünyan ilçesine çimento fabrikası kuracaklarını açıkladı.

Eraslan, Eras Otel'de düzenlediği basın toplantısında, yıllardan beri inşaat sektöründe faaliyet gösterdiklerini ve bu sektörde büyümeye devam edeceklerini, bunu yaparken de eğitim ve turizm sektöründen çekileceklerini söyledi.

Bünyan ilçesinde kuracakları çimento fabrikası için 680 bin metre kare fabrika sahası satın aldıklarını, ham madde ihtiyacını karşılayabilmek için de 2 milyon 700 bin metre kare alan için de işletme ruhsatı aldıklarını kaydeden Eraslan, şöyle devam etti:

"Çimento fabrikamız çok büyük kapasiteli olmayacak. Yaklaşık 80 trilyon liralık bir yatırımla 150 kişinin çalışacağı bir fabrika kuracağız. Sektörümüzde çok büyük firmalar var ancak biz de kendimize göre pazardan pay alacağız. Biz ayrıca bu yıl yaklaşık 40 trilyon liralık bir yatırımla Kayseri Organize Sanayi Bölgesine boya fabrikası kurduk. Ayrıca Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesine de strafor fabrikası kurduk. Bu fabrikanın binası tamam, makine alım çalışmalarımız devam ediyor."

Kayseri kamuoyunda kendi gruplarının krizde olduğu yönünde çeşitli dedikodular üretildiğini ve kimseye borçları bulunmadığını söyleyen Mustafa Eraslan, şirket olarak küçülmeye gittiklerini söyledi. Eraslan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim kimseye borcumuz yok. Bir tane bile çekimiz dönmedi ancak birileri dedikodu üretiyor. Aksaray'daki otelimizi ve Erciyes'teki otelimizi satacağız. Eğitim sektöründen çıkacağız. İşimiz olan inşaat sektöründe yatırımlara devam edeceğiz. Herkes bu ekonomik krizden etkilenmiştir. Biz de akaryakıt istasyonumuzu sattık. İnşallah daha büyük zararlar görmeden ülkemiz bu krizi atlatır."