ERDEMİR'e Avrupa'dan ödül

Şirket, EU-OSHA'nın düzenlediği yarışmada, "Övgüye Değer Başvuru" kategorisinde ödüle layık görüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

PRAG/ANKARA - Ereğli Demir Çelik İşletmesi (ERDEMİR), Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansının (EU-OSHA) düzenlediği yarışmada, "Övgüye Değer Başvuru" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da düzenlenen törende EU-OSHA Müdürü Jukka Takala, ERDEMİR'in ödülünü, törene ERDEMİR adına katılan danışman firma Team Prevent'in müdürleri Sadettin Baysal ve Ogün Uykun'a takdim etti.

EU-OSHA, Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü kapsamında "sağlık ve güvenlik alanında iyi uygulama örnekleri" ödüllerini verdi.

Avrupa çapında yüzlerce kurum ve şirketin katıldığı 9.Avrupa İyi Uygulama Örnekleri yarışmasında başarılı olanlar, "Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü" kapsamında AB Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti tarafından Prag'da düzenlenen "Avrupa İşyerinde Sağlık ve Güvenlik 21. Yüzyıl Kongresi"nde ödüllerini aldı.

ERDEMİR, yarışmada, kendi geliştirdiği, risk değerlendirmesiyle ilgili bir bilgisayar yazılımıyla ödüle layık görüldü.

Ödülü ERDEMİR adına alan danışman firma Team Prevent'in müdürü Sadettin Baysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, yürütülen çalışmalar sonucunda, risk analizinin uygulanabilir, değiştirilebilir ve tüm çalışanların katkıda bulunabileceği şekilde bir bilgisayar yazılımının geliştirildiğini anlattı.

İş sağlığı ve güvenliğinde benzer programların bulunduğunu, ancak bunların hepsinin çok statik programlar olduğunu belirten Baysal, ERDEMİR Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından geliştirilen yazılımda ise, firmanın en alt düzeye kadar tüm çalışanlarının, tehlikeleri tespit edip önerilerde bulunabildiğini ve bu öneriler neticesinde yeni önlemlerin belirlenebildiğini söyledi.

Baysal, şunları kaydetti:

"Kazalar, meslek hastalıkları ortaya çıkmadan önce, bunların olabilirliğinin öngörülüp önleyici yaklaşımın sergilenebilmesi çok önemli. Risk değerlendirmesi bu işe yarıyor... Çalışanların sisteme doğrudan kendilerinin katılımı çok önemli. Onlar tehlikeleri görüyor, önlem önerilerinde bulunuyor ve bu öneriler birlikte değerlendirilerek hayata geçiriliyor. Bu sistem 1 yıldır kullanılıyor, çok olumlu sonuçlar alındı."

Yetkililer, iki yılda bir verilen bu ödüle ilk kez bir Türk firmasının layık görüldüğünü belirttiler.