Erdemoğlu Holding, enerji ve gayrimenkul sektörlerine girecek

Merinos markasıyla bilinen Erdemoğlu Holding, aralarında enerji ve gayrimenkulün bulunduğu yeni sektörlerde de faaliyet gösterecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gül AKBALABAN

GAZİANTEP - Merinos Halı‘nın sahibi Erdemoğlu Holding, beş yıl içinde Türkiye halı sektöründeki pazar payını yüzde 40'lara çıkarmayı, mobilyada ise liderliği hedefliyor. Yeni sektörlere odaklanan Erdemoğlu, 100 milyon dolarlık yatırımla Çatalca'da 2014 yılında hizmete girecek rüzgar santrali kuruyor. 

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Erdemoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemoğlu'nun katılımıyla Gaziantep'te bir toplantı düzenleyen Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, holdingin 21 şirket ve 6 bin 500 çalışanı ile 2012'de1 milyon 800 bin TL ciro elde ettiğini, bu yılı da yüzde 15  ciro artışıyla kapatmayı hedeflediği belirterek, "2013, özellikle odaklandığımız halı, mobilya ve iplik sektörlerinde yatırımlara ağırlık verdiğimiz bir yıl oldu" dedi.

Erdemoğlu Holding'in 1970'li yıllarda iki dokuma tezgahıyla temellerinin atıldığını, bugün dünyanın en büyük makine halısı üreticisi konumunda olduğunu belirten Erdemoğlu şunları söyledi:

"Her yıl üretim tesislerimize yaklaşık 100 milyon dolar yatırım yapıyoruz. Ar-Ge'ye yaptığımız yatırımın ve tasarıma verdiğimiz önemin meyvelerini topluyoruz. Türkiye'de halı sektöründe yüzde 20'lik pazar payı ile sektör lideriyiz. Gaziantep ve Rusya'daki üretim tesislerimizde 2012 yılında toplam 30 milyon metrekare makine halısı üretimi yaptık. Dünyada 5 kıtada 70 ülkeye 220 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Almanya'dan Avustralya'ya, Amerika'dan Çin'e her geçen gün ihracatımızı güçlendiriyoruz. Kalite ve güveni ön planda tutan bir anlayışa sahibiz. Önümüzdeki beş yıl içinde Türkiye'de pazar payımızı yüzde 40'lara çıkarmayı, global bir marka olma yolunda kararlılıkla ilerlemeyi hedefliyoruz." 

Adıyaman'a 30 milyon dolarlık iplik yatırımı

Halı sektöründe Merinos, Dinarsu, Padişah, Efsane ve İmparator markalarının bulunduğunu belirten Erdemoğlu, "Bugün Merinos, dünyada en çok satılan halı markası konumunda. Her yıl gerçekleştirdiği ihracat ile Türkiye'nin ihracat lideri. Halı sektöründe Turquality sertifikasına sahip ilk Türk markası" şeklinde konuştu.

2005'te satın aldıkları dönemde yıllık 5 milyon metrekare halı üretimi gerçekleştiren Dinarsu'yu 100 milyon dolarlık yatırımla yenilediklerini aktadan Erdemoğlu, "5 yıl gibi kısa bir sürede bu kapasiteyi 20 milyon metrekareye çıkardık. Bugün Dinarsu ile yurtiçindeki varlığımızı güçlendirirken, dünyanın en önemli mağazalarında kendimize haklı bir yer ediniyoruz" ifadelerini kullandı

2004 yılında mobilya sektöründe faaliyet göstermeye başladıklarını ifade eden Erdemoğlu, İzmir Torbalı'da bulunan 125 bin metrekarelik fabrikalarında kanepe, oturma grupları, yatak, baza, yemek odası, yatak odası, genç odası ve panel mobilya üretimi gerçekleştirdiklerini kaydetti.  

Mobilyada 100 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, Merinos ve Dinarsu markası ile sektördeki varlıklarını güçlendirmek istediklerini söyleyen Erdemoğlu şu bilgileri verdi:
"Gerek halı, gerekse ev tekstili üretiminin temelinde iplik hammaddesi var. 1992 yılında iplik üretimine başladık. Gaziantep, Zonguldak, Çerkezköy ve Rusya'daki fabrikalarımızda yılda 90 bin ton iplik üretiyoruz. 30 milyon dolar yatırımla Adıyaman Besni'de bir iplik tesisi daha kuracağız. 2014 yılında hizmete açılacak tesiste 500 kişiye istihdam sağlayacağız. Bu yatırım aynı zamanda bizim sosyal sorumluluğumuz, doğduğumuz topraklara hizmetimiz olacak."

Sefaköy'de rezidans inşaatına başladı

Kendi tesislerinde kullanmak için girdikleri enerji sektöründe iddialı olduklarını kaydeden Erdemoğlu, "Bu doğrultuda, ilk olarak Çatalca'da 52.5 megavatlık bir rüzgar santralı lisansı aldık. 100 milyon dolarlık bir yatırımla tamamlanacak santralin üretim kapasitesini yılda 200 milyon kilovatsaate ulaştıracağız. Yenilenebilir enerji alanında yatırımlarımız sürecek. İstanbul Sefaköy'de bir rezidans inşaatına da başladık" dedi. 7 okul ve birçok öğrenci yurdu yaptırdıklarını, her yıl yaklaşık 300 öğrenciye burs verdiklerini belirten Erdemoğlu, "Önümüzdeki günlerde Van'da bir endüstri meslek lisesi açacağız. Besni'de Adıyaman Üniversitesi'ne bağlı bir mimarlık fakültesi ile sağlık ocağı ve sosyal tesisler inşa ediyoruz"dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir