Erdoğan: Kredi musluklarını kısan karşısında bizi bulur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Finans sektöründe girişimciye ve yatırımcıya kredi musluklarını açmayan karşısında bizi bulacaktır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Yapımı Tamamlanan SGK Hizmet Binalarının Toplu Açılış Törenine katıldı.

"Paranızı bankada tutun dendiği zaman, paranı o finans kuruluşlarının sahiplerine ver, onlar yatırım yapmadan korkunç vurgunlar vursun demektir" diyen Erdoğan, Finans sektörünün sahibi durumunda olanlar eğer bu ülkede girişimciye, yatırımcıya gerekli kredi muslukları açmıyorsa karşısında bizi bulacaktır" dedi.

Erdoğan, "Yatırımcı kredi alabilecek ki yatırımını genişletsin veya yeni yatırımlara girsin. Bu kredi muslukları açıldığında verilen krediler insanı çıldırtırcasına yüksek faizle olmaz, düşük faizle olursa, rekabet gücünü artıracaktır" diye konuştu.

Ekonomik terör estiriyorlar

Erdoğan ayrıca, "Acımasız parayı kullananları 'ekonomik terör estiriyorlar' diye vasıflandırıyorum. Son dönemde yaşanan hızlı artışın rasyonel sebeplere dayanmadığını, piyasaları tedirgin ederek ekonomiyi yavaşlatmak olduğunu kim inkar edebilir" ifadelerini kullandı.

Tarlada bir lira, pazarda sekiz lira

Erdoğan, İstanbul'a bir gün bölücü örgüt, diğer gün DEAŞ tarafından saldırılmasının tesadüfi olmadığını belirterek şunları söyledi "Son dönemde döviz kurlarında yaşanan hızlı artışın rasyonel sebeplere dayanmadığını, meselenin üreticileri ve tüketicileri tedirgin ederek, ekonomiyi yavaşlatmak olduğunu kim inkar edebilir? Bakıyorsunuz tarlada domates bir lira ama geliyor buraya çarşıya, pazara, eve aldığımız zaman yedi, sekiz liraya kadar çıkıyor. Ne bu, bu arada olanlar kimler? İnsaf, insaf."