Erdoğan, Putin ve Macron ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Federasyonu Başkanı Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda görüştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye saldırısı sonrası bu akşam iki telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan'ın ilk görüşmesi Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleşti. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, Suriye rejiminin kimyasal silah kullanmasına karşılık olarak ABD, İngiltere ve Fransa tarafından düzenlenen harekat ele alındı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un harekatla ilgili bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Türkiye'nin kimyasal silah kullanımını öteden beri şiddetle kınadığına işaret etti.

Kimyasal saldırıların cevapsız kalmamasının önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şam rejiminin gerek kimyasal gerek konvansiyonel silahlarla gerçekleştirdiği saldırıların son bulması ve Suriye halkının barış ve huzura kavuşması için siyasi çözümün şart olduğunu vurguladı.

"Gerilim daha fazla tırmandırılmamalı"

Erdoğan daha sonra Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ile de telefonda görüştü. 

Erdoğan, Türkiye'nin kimyasal silah kullanımını öteden beri şiddetle kınadığına işaret ettiği görüşmede, bölgedeki gerilimin daha fazla tırmandırılmaması gerektiğini vurguladı.

Suriye'de sahadaki gerginliğin azaltılması ve soruna siyasi çözüm bulunması için ortak çaba harcamayı sürdürme kararlılıklarını teyit eden iki lider, gerek ikili gerek bölgesel konularda yakın temasta olmaya devam etme konusunda mutabık kaldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir