Ericsson'dan Akbank müşterilerine mobil bankacılık hizmeti

Ericsson'un Akbank için hazırladığı Servis Dağıtım Platformu ve sistem entegrasyonu projesinin tamamlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Akbank Mobil Bankacılık için Ericsson'un hazırladığı Servis Dağıtım Platformu ve Sistem Entegrasyonu Projesinin tamamlandığı bildirildi.

Ericsson'dan yapılan yazılı açıklamada, Akbank'ın, müşterilerinin her yerde ve her zaman kesintisiz mobil bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilmesi hedefiyle tercihini Ericsson'dan yana kullandığı belirtildi.

Ericsson'un Akbank için hazırladığı Servis Dağıtım Platformu (Service Delivery Platform SDP) ve sistem entegrasyonu projesinin tamamlandığı dile getirilen açıklamada, Ericsson Mobil SDP çözümünün, Akbank tarafından "wap.akbank.com.tr" mobil web portalı ve Cep Şubesi ile sunulan mobil bankacılık hizmetlerinden zaman ve mekandan bağımsız olarak yararlanılmasını sağladığı kaydedildi.

Ericsson SDP'nin, esnek, ölçeklenebilir, uçtan uca destek sağlayan bir sistem olarak dikkati çektiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Hizmet yönetimini kolaylaştıran sistem, kapsamlı raporlama yeteneğine sahip bulunuyor. Akbank, SDP sayesinde maliyet avantajı elde etmesinin yanı sıra hızlı ve kolay şekilde büyüyebilen bir mobil hizmet dağıtım platformuna kavuşmuş bulunuyor. Çözüm aynı zamanda yeni hizmet ve uygulamaların kullanılabilmesi ve yönetilebilmesini de sağlıyor. Kolay kullanımlı arayüzlere sahip olan mobil bankacılık çözümü, gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sunuyor."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Veritabanı Pazarlama Bölüm Başkanı Müjdat Orcan da, şunları kaydetti:

"Ericsson, hem iş hem de teknolojik anlamdaki ihtiyaçlarımızı tam olarak karşıladı. Ericsson'un sistem entegrasyonu konusundaki uzmanlığı ve birikiminin yanı sıra multimedya çözümlerinde sahip olduğu geniş portföyü, kusursuz bir servis dağıtım platformuna sahip olmamızı sağladı. Bu işbirliği sayesinde hem hizmet yelpazemizi genişlettik hem de yeni gelir akışı modellerine sahip olduk. Ericsson'la gerçekleştirdiğimiz işbirliği, teknolojik gelişmeleri müşterilerimize sunma konusunda ne kadar hassas olduğumuzun da bir kez daha altını çiziyor."

Ericsson Türkiye Kurumsal Satış Müdürü Volkan Köksal da "Böylesi geniş kapsamlı bir servis dağıtım çözümü için Akbank tarafından tedarikçi ve sistem entegratörü olarak seçilmekten dolayı mutluyuz. Ericsson'un multimedya alanında liderliğe giden yolda önemli bir adım daha attığını gösteren bu proje, Türkiye'de mobil bankacılık alanında da öncü bir teknolojik çözüm örneği teşkil ediyor" dedi.