Ertem: KGF bu şekilde devam edecek

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, "KGF banka sistemi için bir kazanımdır, mevcut uygulama bu şekilde devam edecek" açıklamasını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Enflasyonda çift haneye gelinmesinin beklentiler dahilnde olduğunu söyleyen Ertem, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Üretici fiyatları lehine fark, enflasyonla mücadelede bizim yeniden düşünmemize neden olmalı. Yapmamız gereken işsizlikle mücadele ile enflasyonla mücadeleyi bir arada yönetmek" dedi.

Ertem, "Ara malı ithalatını aşağı çekmek önemli bir adım olacak ve bu adımların atılacağına inanıyorum" değerlendirmesini yaptı.

Mevcut uygulama devam edecek

Ertem, Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) özünde bir kredi derecelendirme ve teminatlandırma sistemi olduğunu belirterek, "KGF banka sistemi için bir kazanımdır, mevcut uygulama bu şekilde devam edecek. KGF'de yeni bir kaynak veya limit kullanılması konusunu ekonomi yönetimi değerlendirecek" diye konuştu.

İşsizlik ve enflasyonu tek haneye gelmesinin aynı zamanda olacağını bildiren Cemil Ertem, şunları söyledi:

"Büyüme için faiz indirmesi ne kadar yanlış olursa, enflasyonu önlemek için faiz artırması da o kadar yanlış ve yetersiz adım olur. Büyümede 3. çeyrekte yüzde 7'yi geçen bir performans olabilir, 2017 performansının yüzde 5'in üzerinde tamamlanacağını düşünüyorum"

Sanayi üretimi

Ertem, yarın açıklanacak sanayi üretimi verisiyle ilgili olarak ise, "Sanayi üretimi verisinin iyi geleceğini ve büyümeyi destekleyecek bir rakam açıklanacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.