Erzincan'da HES kurmak için 56 başvuru yapıldı

DSİ İl Müdürü Durmuş, Erzincan'daki Karasu Nehri ile söz konusu nehri besleyen derelere hidroelektrik santrali kurulmak istendiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ERZİNCAN - Erzincan Devlet Su İşleri (DSİ) İl Müdürü Abdurrahman Durmuş, "Erzincan'da hidroelektrik santrali (HES) kurmak için toplam 56 başvuru yapıldı" dedi.

Durmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzincan'daki Karasu Nehri ile söz konusu nehri besleyen derelere hidroelektrik santrali kurulmak istendiğini belirtti.

Hidroelektrik santrali kurmak için kendilerine 56 başvuru yapıldığını dile getiren Durmuş, "Söz konusu projelerin bazıları onaylandı bazıları ise incelenme aşamasında. Onaylanması durumunda santrallerin 6 yıl içinde tamamlanması planlanıyor" diye konuştu.

Elektrik Mühendisleri Odası Erzincan Şubesi Başkanı Mustafa Taşdemir ise söz konusu santrallerin yapımının bölgeye önemli katkı sağlayacağını belirtti. Yapımı planlanan santrallerde bölgenin ihtiyacı olan elektriğin büyük çoğunluğunun üretilebileceğini ifade eden Taşdemir, santrallerin istihdama da katkı sağlayacağını söyledi.