Etlik İhtisas'ın Dışkapı'ya devrine yürütmeyi durdurma

Etlik İhtisas Hastanesinin, Dışkapı Hastanesi ile birleştirilmesi işleminin iptali talebiyle açılan davada, yürütmeyi durdurma kararı alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Ankara Tabip Odası, Etlik İhtisas Hastanesinin varlığına son verilerek, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleştirilmesi yolunda tesis edilen Sağlık Bakanlığı işleminin iptali talebiyle açılan davada, yürütmeyi durdurma kararı alındığını bildirdi.

Etlik İhtisas Hastanesi önünde, basın açıklaması yapan Oda Genel Sekreteri Aytuğ Balcıoğlu, Etlik İhtisas Hastanesi'nin Ankara'da önemli bir işlev gördüğünü belirtti.

Sağlık Bakanlığının dava konusu işlemi nedeniyle çok sayıda hasta/başvuranın artık var olmayan hizmet hastanesinden sağlık hizmeti alamadan evlerine döndüklerini savunan Balcıoğlu, her 2 hastanede görev yapan sağlık personelinin ciddi bir belirsizlik yaşadığını, çalışma huzuru, barışı ve dolayısıyla motivasyonlarının zarar gördüğünü kaydetti.

Odanın açtığı bu davayla ilgili Sağlık Bakanlığının "davadan feragat edilmesi" isteminde bulunduğunu ancak bu istemin kabul edilmediğini ifade eden Balcıoğlu, Ankara 2. İdare Mahkemesinin Etlik İhtisas Hastanesi'nin varlığına son verilerek Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleştirilmesi yolunda tesis edilen Sağlık Bakanlığı işleminin iptali talebiyle açılan davada, yürütmeyi durdurma kararı verdiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığının bu kararı bir süre işleme koymadığını, bunun üzerine Bakanlığa kararın uygulanması için yazı yazıldığını anlatan Balcıoğlu, kararın üzerinden 2 ay geçmesine rağmen hukuki sonucun uygulanmaması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Daha sonra Sağlık Bakanlığından "söz konusu yargı kararının gereklerinin yapılmaya başlandığı" bilgisinin alındığını ve bunun memnuniyetle karşılandığını belirten Balcıoğlu, söz konusu yazının Etlik İhtisas Hastanesi'nin yeniden varlık kazanacağını gösterdiğini belirtti.

Ankara 2. İdare Mahkemesinin kararının, başka illerde yine kamu yararı ve hizmet gerekleri anlayışına aykırı biçimde tesis edilen benzer bakanlık işlemlerine karşı açılan davalarda örnek teşkil edeceğini savunan Balcıoğlu, Hastane Birlikleri Yasa Tasarısını da eleştirerek, tasarının geri çekilmesini istedi.

Balcıoğlu'nun açıklamasın ardından oda üyeleri, bir süre istemlerini içeren sloganlar attı.