Euro Bölgesinde ekonomiye güven azaldı

19 üyeli Euro Bölgesinde Ifo Ekonomi İklimi Endeksi, bu yılın 3. çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla 112,7 puandan 111,6 puana geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Merkezi Münih'te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Euro Bölgesinin 2016 yılı 3. çeyrek ekonomik görünümüne ilişkin gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını yayımladı. 

Ankete ilişkin yapılan açıklamada, Euro Bölgesinde ekonomik güvenin az da olsa 3. çeyrekte zayıfladığı belirtilerek, Ifo Euro Bölgesi Ekonomi İklimi Endeksi'nin bu yılın üçüncü çeyreğinde ikinci çeyreğe oranla 112,7 puandan 111,6 puana indiği bildirildi.

Ekonomik iklimdeki bozulmanın, tamamen daha az olumlu ekonomik görünüm değerlendirmelerinden kaynaklandığı aktarılan açıklamada, mevcut ekonomik durum değerlendirmelerinin ise gelişme gösterdiği ve EuroBölgesinde ekonomik toparlanmanın 3. çeyrekte devam etmesine karşın toparlanma ivemesinin yetersiz olduğu kaydedildi.
Açıklamada, mevcut ekonomik durum değerlendirmelerinin en fazla Almanya ve İrlanda’da olumlu olduğu belirtilerek, "Avusturya, Belçika, Estonya, Letonya, Litvanya, Hollanda, Slovakya ve Slovenya orta sıralarda yer aldı. Mevcut ekonomik durumun değerlendirmeleri öncelikle Avusturya ve Litvanya'da gelişti. Ancak Yunanistan ve Portekiz'de ise zaten olumsuz olan ekonomik durum daha da bozuldu." bilgisi paylaşıldı.

Ülkelerin çoğunda altı aylık ekonomik görünümün gölgelenmeye devam ettiği ancak her şey hesaba katıldığında görünümün yine de olumlu olduğu aktarılan açıklamada, "Anket uzmanlarının 6 aylık görünümle ilgili şüphelerini dile getirdiği ülkeler Fransa, Yunanistan, Letonya ve Portekiz oldu. İspanya için ise uzmanlar arasındaki güven bir kez daha daha olumlu gerçekleşti." denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir