Ev tekstili tasarımında müzik ve ışık kazandı

UTİB tasarım yarışması ödülleri sahiplerini buldu. Ev tekstili tasarımında müzik ve ışık kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından 4’üncüsü düzenlenen Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması ödül töreni, UTİB ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın evsahipliğinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Rekor sayıda tasarımın başvuru yaptığı yarışmada; Öz Üçel Tekstil sponsorluk ödülü ve TETSİAD ödüllerinin yanı sıra, banyo, yatak, koltuk ve perde dallarında, öğrenci ve profesyonel ayrı ayrı olmak üzere 31 ödül verildi.

Gecenin en büyük ödülü olan “En inovatif ürün” ödülünü “Masalsı Rüya” isimli projesiyle alarm ve müzik çalan yastık ile ışıklı nevresim tasarlayan Arzu Arukaslan kazandı. İnsanların yatakta uyanamama sorunu, karanlıktan korkmaları ve yine yatakta müzik dinlemeyi sevmelerinden yola çıktığını söyleyen Arukaslan, UTİB tarafından 10 bin TL para ödülüne layık görüldü. Törenin açılışında konuşan UTİB ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay, tekstil sektöründe moda marka ve tasarımın önemine vurgu yaptı.

Burkay: Ev tekstilinde modayı belirlemek istiyoruz
Türkiye’nin uluslararası arenada belirleyici olduğu ev tekstili sektöründe, moda belirleyici olmak istediklerini söyleyen Burkay, “121 tasarım ile çıktığımız yolda, bu sene 530 adet başvuru gibi bir rekora imza attık. Bu yarışmalardan pek çok başarı hikayesi çıkacağına eminim” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ise “Türkiye’nin cari açığı yok, inovasyon açığı var” diyerek, ihracatçılara verdikleri destekler kapsamında bu yıl “İnova-Lig ” adı altında şirketleri 5 kategoride, inovasyon konusunda yarıştıracaklarını söyledi. Bütün firmaları mayıs ayının sonuna kadar yarışmaya katılmaya çağıran Büyükekşi, “Yarışmaya şu ana kadar 200 firma başvurdu. Firmalarımız online olarak müracaat edebilirler. Bu müracaatla r neticesinde Türkiye İnovasyon Haftasında bu şirketler, 5 farklı kategoride ilk üçü seçilecek ve bu ilk 3 Avrupa’da bize inovasyon dalında Türkiye’yi temsil edecek” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir