Fiat otomobillerde indirim

ÖTV indirimlerinin ardından Fiat Linea 1,4 Active modelinin başlangıç fiyatı 27 bin 750 TL'den 23 bin 990 TL'ye kadar indi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Fiat İş Birim Direktörü Okan Baş, otomotivde ÖTV indirimine ilişkin, "3 ay için geçerli olacak ÖTV indiriminin zaten düşük olan otomobil ve ticari araç fiyatlarını daha da aşağıya çekmesiyle çok cazip bir döneme girdik" değerlendirmesinde bulundu.

Baş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 4. Ekonomik Tedbir Paketi kapsamında hafif ticari araçlarda ÖTV oranının yüzde 10'dan yüzde 1'e, binek otomobillerde ise 1600 cc'ye kadar olan motorlu versiyonlarda yüzde 37'den yüzde 18'e düşürülmesini çok olumlu karşıladıklarını ifade etti.

Hafta sonundan bu yana Fiat showroomlarına ciddi bir müşteri akışı gözlemlediklerini belirten Baş, şunları kaydetti:

"Bununla birlikte 16 Mart Pazartesi sabahından itibaren hem çağrı merkezlerimize gelen telefonlarda hem de showroomlarımıza müşteri akışında normalin üstünde bir hareketlilik olduğu gözlemleniyor. Bu noktada 3 ay için geçerli olacak ÖTV indiriminin zaten düşük olan otomobil ve ticari araç fiyatlarını daha da aşağıya çekmesiyle çok cazip bir döneme girdik. 3-4 aydır çeşitli nedenlerle taleplerini öteleyen pazarın bu fırsatı değerlendireceğine eminiz. Bununla birlikte bu dönemde alım yapmayı düşünmeyen müşteri kesimlerinin bile kaçırmaması gereken koşulları sunuyor olacağız."

Fiat Ticari Araçlar olarak mart ayında düzenledikleri "ÖTV bizden" kampanyasının formatını bu kararla birlikte değiştirdiklerini belirten Baş, ÖTV'yi devletin karşılamasıyla Fiat olarak kendilerinin de KDV tutarı kadar avantaj sağladıklarını bunun da 8 bin 600 TL'yi aşan indirim anlamına geldiğini bildirdi.

Baş, bugün itibariyle Fiat Fiorino'nun başlangıç fiyatının 16 bin 550 TL'ye, Palio Van'ın ise 14 bin 640 TL'ye kadar düştüğünün görüldüğünü belirterek, Fiat Binek Araç kanadında ise mart ayına özel 5 yıl uzatılmış garanti hediyeli ve nakit destekli kampanyalarının formatını ise neredeyse değiştirmeden devam ettiklerini kaydetti.

Fiat Linea 1,4 Active modelinin başlangıç fiyatının 27 bin 750 TL'den 23 bin 990 TL'ye kadar indiğine dikkati çeken Baş, "Fiat Grande Punto 1,4 Active modelimizin başlangıç fiyatı 25 bin TL'den 21 bin 700 TL'ye, Fiat Bravo 1,4 Active'nin fiyatı ise 30 bin 90 TL'den 26 bin 720 TL'ye inmiştir" dedi.

Bu olumlu rüzgarın mart ayı toplam pazarına etkisinin hissedilir derecede fazla olacağına inandıklarını belirten Baş, yeni fiyatlar üzerinde çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını, bugün bitmeden bunları tüm bayileriyle paylaşmış olacaklarını ve web sitelerinden yayınlamaya başlayacaklarını bildirdi.