Finlandiya'dan 'Türk kumaşı' ithal talebi

Finlandiya' da iç mekan uygulamalarında kullanmak üzere Türkiye’den kumaş ithal talebinde bulunan firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Finlandiya, Kuzey Avrupa'da Baltık Denizi kıyısında bir Kuzey Avrupa ülkesidir.İkinci Dünya Savaşı'nın ardından, Finlandiya nüfusunun büyük bir çoğunluğu tarım ve ormancılık ile uğraşan yarı-endüstrileşmiş bir ülke olmuştur. Savaş tazminatlarının ağır yükünü ödemek için ülkenin hızla endüstrileşmesi gerekmiştir. Finlandiya bugün büyük ölçüde endüstrileşmiş bir serbest piyasa ekonomisine sahiptir. Gayrisafi Milli hasılası ile Avusturya, Belçika, Hollanda ve İsveç ile benzer bir büyüklüğe sahiptir. Ekonomide özellikle imalat sanayiinde (ormancılık, metal işleme, tasarım/dizayn, telekomünikasyon ve elektronik) son derece rekabetçi sektörlere sahiptir.

Finlandiya ekonomisi, ülke nüfusunun düşük olmasından kaynaklanan kısıtlı pazar potansiyeli dolayısıyla dış pazara yönelik oluşmuştur. Pek çok sektörde yüksek ihracat hacmi ile önemli üretim kapasitesine ulaşmış olan Fin sanayisi, dünya ekonomilerinde istikrarsızlık ve krizler gibi dışşal etkilere, diğer ülkelerden daha açık bulunmaktadır. Bu nedenle, esas olarak elektrikli ve elektronik ürünler, kağıt ve metal sanayisinde yaratılan katma değere aşırı bağımlı bir sanayi yapısına sahip Finlandiya, muhtemel dışşal ekonomik krizlerin etkisini minimize etmek için, ürün ve pazar çeşitliliği arayışına girmiştir.

Finlandiya’ya ihracatımızdaki başlıca ürünler otomobil, steyşın vagonlar, kara taşıtları için aksam, cilalı veya sırlı seramikten döşeme veya kaplama karoları ve kaldırım taşlarıdır. Finlandiya’dan ithal ettiğimiz başlıca ürünler bir/iki yüzü kaolin, inorganik madde sıvanmış kâğıtlar, paslanmaz çelikten yassı madde mamûlleri, propilen ve diğer olefinlerin polimerleridir.

Finlandiya' da iç mekan uygulamalarında kullanmak üzere Türkiye’den kumaş ithal talebinde bulunan firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/323637_request-interior-fabrics-to-import-to-finland

Bu konularda ilginizi çekebilir