'Firmaları yabancı ülkelerde yatırıma çağırıyorum'

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Biz firmalara, öncelikli olarak Türkiye'nin kültür coğrafyasına veya kardeş coğrafya dediğimiz Tataristan gibi yerlere yatırım yapın diyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Biz son 15 yıldan bu yana Türkiye için bir marka değeri taşıyan Şişecam gibi, Kastamonu Entegre gibi ve yeni yatırım yapan Dizayn Grup gibi firmalara, öncelikli olarak Türkiye'nin kültür coğrafyasına veya kardeş coğrafya dediğimiz Tataristan gibi yerlere yatırım yapın diyoruz." dedi.

Şişecam Topluluğu'nun, Rusya'ya bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi'nde toplam 310 milyon dolar yatırımla kurduğu düz cam ve otomotiv camları üretim tesislerinin resmi açılış töreni, Bakan Zeybekci ve Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov'un katılımıyla gerçekleşti.

Törende konuşan Nihat Zeybekci, Türk firmalarını yabancı ülkelerde yatırım yapmaya çağırdı.

Zeybekci, şunları kaydetti:

"Biz son 15 yıldan bu yana Türkiye için bir marka değeri taşıyan Şişecam gibi, Kastamonu Entegre gibi ve yeni yatırım yapan Dizayn Grup gibi firmalara, öncelikli olarak Türkiye'nin kültür coğrafyasına veya kardeş coğrafya dediğimiz Tataristan gibi yerlere yatırım yapın diyoruz. Gidin ve oralarda yaptığınız yatırımlarla ekonomik alanda etkin ve güçlü olun diye biz onları teşvik ediyoruz. Bu teşviğimizin ne kadar etkili olduğunu bugün burada görmekten son derece mutluyum."

Bakan Zeybekci, Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov ile birlikte Kastamonu Entegre ve bir süre önce açılan Dizayn Grup'un boru üretim tesislerinde de incelemelerde bulundu.

Daha sonra Türk ve Tataristanlı iş adamlarıyla bir araya gelen Nihat Zeybekci, görüşmede, Rus iş adamlarının Türkiye'ye geldiklerinde ruble, Türk iş adamlarının da Rusya'da Türk Lirası kullanabilmelerinin her iki ülke için de faydalı olacağını vurguladı.

Zeybekci, Tataristan'daki Türk iş adamlarının yatırımlarını desteklediklerini, bundan gurur duyduklarını da kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir