FİSKOBİRLİK ödemelerinde nakit tartışması

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar tarafından yapılan borç açıklamasına üreticiden tepki geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VEYSEL AĞDAR

İSTANBUL - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’ın önceki gün yaptığı “2006 yılından birliğin üreticiye olan 200 milyon lira borçlarını 1 milyon liraya kadar düşürmeyi başardık, FİSKOBİRLİK olarak kalan 1 milyon lirayı da ödemeye hazırız” açıklamasına üreticiden tepki geldi. 

'Tüccar gibi hareket ediyor'

FİSKOBİRLİK’ten alacağı olan üreticiler, FİSKOBİRLİK’in bir üretici birliği olarak değil tüccar zihniyeti ile hareket ettiğini vurgulayarak, nakit ödemenin söz konusu olmadığını söylediler. 

FİSKOBİRLİK’ten 2006 yılından 10 bin lira alacağı olduğunu söyleyen Ordulu fındık üreticisi Taşkın Kovancı, Bayraktar’ın açıklamasından sonra FİSKOBİRLİK’in Ordu Perşembe Şubesi’ni aradığını, alacağının yüzde 60’ını nakit, geriye kalanı ise FİSKOBİRLİK marketlerinden alışveriş çeki olarak vermeyi teklif ettiklerini söyledi. 

Ordu’da fındık brokerliği yapan Osman Çakmak da “FİSKOBİRLİK artık üretici birliği gibi değil, tüccar gibi hareket ediyor. Birlik malvarlıklarını satarak borçlarını eritmeye çalışmakta. Diğer yandanda alacağı olan üreticiyi de marketlerine yönlerdirerek. marketçilik vasfını kuvvetlendirmekte” dedi. 

'Dava açmayanlara nakit ödenecek'

Yüzde 60 peşin yüzde 40 market fişi ödemesinin 2 yıl önceki kampanyadan kaldığını belirten Bayraktar ise dava açmamış ya da dava masraflarından vazgeçenlerin alacaklarını nakit ödeyeceklerini söyledi.