FİSKOBİRLİK'ten İzleme Değerlendirme Proje Platformu

Alım kampanyasını 27 Ekim'de açan birlik, bugüne kadar 4 bin 300 ton ürün alımı yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

GİRESUN - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nde (FİSKOBİRLİK) İzleme Değerlendirme Proje Platformu oluşturuldu.

Platform üyesi ve Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, yaptığı yazılı açıklamada, FİSKOBİRLİK'in 10 Ocak Cumartesi günü yapılan olağan genel kurulu sonrası Sakarya, Düzce, Ordu, Giresun ve Trabzon bölgesinden bir grup genel kurul delegelerinin, bir araya gelerek FİSKOBİRLİK İzleme Değerlendirme Proje Platformu oluşturulduğu belirtti.

Platformun il toplantısını aynı gün yaparak bazı kararlar aldığını ifade eden Akbaşlı, şunları kaydetti:

"Birliğin olağan genel kurulu izlenmiş, kurumun içinde bulunduğu ekonomik, sosyal ve siyasal durum ile son 11 ay içerisinde yapılanlar ve mevcut başkanın seçilmesi halinde yapılacaklar değerlendirilmiştir.

Birliğin 196 delegesinin, olağan genel kurulda, mevcut başkanın siyasi destek alacağına ve birliği bu siyasi destekle tekrar eski günlerine kavuşturacağına saygıyla yaklaşıldığı gözlenmiştir. Bu söylemlerin hayata geçmesi, bir an önce çalışmaların başlayıp başlamadığının gözlenerek kamuoyunun bilgilendirilmesinin çalışmaları yapılacaktır. "

Akbaşlı, platformun sekretaryalığı ve organizasyonunu Giresun delegasyonunun yapacağını ve ikinci toplantının 21 Şubat Cumartesi günü Sakarya'da gerçekleştirileceğini belirtti.

2008'de 4 bin 300 ton ürün alındı

Öte yandan, FİSKOBİRLİK Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2008 ürünü alım kampanyasını 27 Ekim'de açan birlik, bugüne kadar ortağı olan üreticiden 4 bin 300 ton ürün alımı yaptı.

Yaptığı alımlar karşılığında üreticiye yaklaşık 19 milyon 350 bin TL borçlanan FİSKOBİRLİK bunun 7 milyon 500 bin TL'sini ödedi.