Ford Otomotiv üretimi kıstı

Kocaeli ve İnönü fabrikalarında, 26 Şubat-15 Mart ve 27-31 Mart dönemlerinde üretim yapılmayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Ford Otomotiv, global piyasalardaki olumsuz gelişmeler nedeniyle yurtdışı ve yurtiçi pazarlarda görülen talep düşüşünü dikkate alarak, Kocaeli ve İnönü fabrikalarında, 26 Şubat-15 Mart ve 27-31 Mart dönemlerinde üretim yapmama kararı aldı.    

Ford Otosan cuma günü "Üretime ara verilmesi" konulu Ozel Durum Aciklamasına istinaden bugün bir duzeltme gönderdi. Daha önce Kocaeli ve Inonu Fabrikalarinda 26 Subat ile 31 Mart 2009 tarihleri arasinda iki hafta uretim yapilmasinin kararlastirıldığını açıklayan Ford Otosan, bugünkü açıklamasıyla 26 Subat ile 15 Mart ve 27 Mart ile 31 Mart tarihleri arasinda, uretim yapilmayacağını bildirdi.

Belirtilen tarihler arasinda uretim calismasi disindaki faaliyetlerin devam edeceğini kaydeden şirket, uretim yapilmayan gunlerde Kocaeli fabrikasında 5.145 kisi, Inonu fabrikasıdna 1.060 kisinin calismayacağını ve calisilmayan gunler icin personele kismi ucretlendirme yapilacağınıduyurdu.

İMKB'nin açıklama istemesi üzerine sırası geçici olarak kapatılan Ford Otomotiv, 10:30 itibariyle yeniden işlem görmeye başladı.