Fortis, Türk bonolarına yatırım yapan ilk fonunu satışa sundu

'Fortis Flexi III Bond Government Turkey' Japonya'da satışa sunuldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Fortis Investments, sadece Türk bonolarına yatırım yapan ilk fonunu Japonya'da satışa sundu.

Fortis Portföy'den yapılan yazılı açıklamada, Fortis Investments'ın Türkiye'deki ofisi Fortis Portföy ile Fortis Investments'ın Japonya ofisinin (Fortis Asset Management Japan Co., Ltd ) işbirliği sonucu ortaya çıkan "Fortis Flexi III Bond Government Turkey"in, Japon kurumsal yatırımcılara satışa sunulduğu bildirildi.

"Fortis Flexi III Bond Government Turkey"in, 12 Aralık'ta JPY 800,000,000 (8,7 milyon dolar) başlangıç miktarı ile Japon yeni cinsinden kurulduğu kaydedildi.

Lüksemburg'ta SICAV-SIF (Özellikli Yatırım Fonu) şeklinde kurulan fonun, şu anda sadece Fortis Investments'ın Japonya ofisinden satıldığı ve fonun, yatırım planlarını kısa ve orta dönem için yapan şirket ve kurumsal yatırımcılar için dizayn edildiği ve Türk repo ve bonolarına YTL cinsinden yatırım yapacağı belirtildi.

Fortis Portföy yönetiminin, fona yatırım danışmanlığı hizmeti vereceği ifade edildi.

"Türkiye'ye yatırım yapmak için doğru zaman"

Fortis Investments'ın Japonya'daki ofisinin Kurumsal Müşteri İlişkileri Müdürü Yuichi Sakaguchi, konuya ilişkin değerlendirmesinde, şu bilgileri verdi:

"Hali hazırda müşterimiz olan Tokyo İnşaat İşçileri Emeklilik Fonu tarafından fona JPY 800,000,000 ilk yatırım yapılmıştır. Şu anki zor piyasa şartları altında, yatırımcıların varlıkları değer yitirmekte. Türk lirası ve Türk bonoları da global ekonomik krizden diğer gelişen ülke piyasalarına göre daha fazla etkilenmiş olduğundan, beklentimiz önümüzdeki dönemde Türk lirasının diğer gelişen ülkelerin para birimlerine göre daha fazla değerleneceği, Türkiye'deki faizlerin de buna bağlı olarak diğer piyasalardaki faiz oranlarına göre daha yüksek seyredeceği yönünde. Bu beklentiler doğrultusunda biz, Türkiye'ye yatırım yapmak için doğru zaman olduğunu düşünüyoruz."

Japon satış ekibi olarak bu stratejiyi Japon bireysel yatırımcılara da anlatmaya başladıklarını ifade eden Sakaguchi, Japon yatırımcıların, lokal olarak kazandıkları faizden daha yüksek faiz kazancı sağlayacakları piyasalara yatırım yapmaya istekli olduklarını ve Türkiye'deki faizlerin yüzde 17'ler civarında seyretmesinin, Japon bireysel yatırımcılar için çok ciddi bir alternatif oluşturduğunu belirtti.

Sakaguchi, kurumsal müşteriler için kurulan bu fonun, bireysel müşteriler için dizayn edilmiş olanı oluşturulabilirse, bunun, Türk bonolarına yatırım yapan ve Japon bireysel müşterilere yönelik kurulmuş "ilk" fon olacağını bildirdi.

"Bizim fonumuz oldukça etkileyici getiri sunmakta"

Fortis Portföy Yönetimi A.Ş Sabit Getirili Menkul Kıymetler Direktörü ve Fon Danışmanı Cenk Aras da şunları kaydetti:

"Birçok gelişmiş ülkede faizler yüzde sıfıra doğru gittikçe düşmekte. Bizim fonumuz ise oldukça etkileyici bir getiri sunmakta. Bu fonun gerçekten çok kısa sürede büyüceğine inanıyoruz. Fonun 5 günlük getirisinin Japon yeni cinsinden yüzde 4,27 civarında olduğunu da belirtmeliyim."