Fortis'in yüzde 75'i BNP Paribas'nın

Fortis Bank'in yüzde 75'i hissesi BNP Paribas'ın, geride kalan yüzde 25 hissesi de Belçika devletinin elinde bulunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Fortis Bank A.Ş, Fortis Bank Belçika'nın yüzde 75'inin Belçika devleti tarafından BNP Paribas'a satılması, geride kalan yüzde 25 hisseyi de Belçika devletinin elinde bulundurmaya devam etmesinin karara bağlandığını bildirdi.

Fortis Bank A.Ş'den İMKB'ye gönderilen yazıda, Belçika devleti, BNP Paribas ve Fortis Holding'in 6 Mart 2009 tarihinde, Fortis Türkiye'nin ana sermayedarı (yüzde 94,1) Fortis Bank Belçika'nın sahipliği konusunda yeni bir anlaşmaya vardıkları belirtildi.

Anlaşmanın 6 Ekim 2008 tarihinde gerçekleştirilen, sonrasında ise 11 Şubat 2009 tarihinde Fortis Holding hissedarlar genel kurul toplantısında reddedilen önceki anlaşmanın yerine geçtiği belirtilen yazıda, şunlar kaydedildi:

"Yeni anlaşma gereğince, Fortis Bank Belçika'nın yüzde 75'inin Belçika devleti tarafından BNP Paribas'a satılması, geride kalan yüzde 25 hisseyi de Belçika devletinin elinde bulundurmaya devam etmesi karara bağlanmıştır. Ayrıca yeni anlaşma, Fortis Holding tarafından Fortis Sigortacılık Belçika'nın yüzde 25 hissesinin de Fortis Bank Belçika'ya satılmasını ve böylelikle bankasürans alanında Fortis Sigorta ve Fortis Bank arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesini öngörmektedir.

Bu anlaşma, aynı zamanda, Fortis Bank Belçika'nın portföyündeki yapılandırılmış krediler ve başka bazı konular ile ilgili olarak tarafların sahip oldukları yükümlülükler hakkında da hükümler içermektedir. Yeni anlaşma, bu yılın nisan ayı içerisinde, Fortis Holding hissedarlar genel kurulunda onaya sunulacaktır. Fortis Holding Yönetim Kurulu, bu anlaşmayı çok güçlü bir şekilde desteklemektedir."