Futbol aşkı cepleri yaktı

Cepkask, dünya kupası maçlarının oynandığı bu dönemde, cep telefonu hasar bildirimlerinin hızla arttığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cep telefonları, Dünya Kupası kurbanı oldu. Maç seyrederken stres ve heyecanına yenik düşenler, öfkesini cep telefonlarından çıkardı.  Futbol severlerin yanı sıra eski milli basketçi İbrahim Kutluay’ın, telefonunu tekmelemesi, oyuncuların da öfkelerini cep telefonlarından çıkardığının kayıtlı göstergesi olarak hafızalarda yer aldı.

Kırılan cep telefonlarına güvence hizmeti veren Cepkask firması, dünya kupası maçlarının oynandığı bu dönemde, cep telefonu hasar bildirimlerinin hızla arttığını, bu oranın yüzde 65’ini erkek kullanıcıların oluşturduğunu bildirdi.

Dünya Kupası maçlarının hızla devam ettiği ve finale yaklaşıldığı bu günlerde, öfke patlamasının yarattığı mağduriyeti Cepkask’ın sunduğu güvence hizmet paketi karşıladı. Dünya Kupası ve derbi gibi önemli maç dönemlerinde, erkek kullanıcıların hasar bildiriminde büyük oranda bir artış meydana geldiğini belirten Cepkask CEO’su Tayfun Gülgeç, “Günde 200 telefon,  bir ayda ortalama 7000 bin telefon hasar görüyor. Bu hasar bildirim başvurularının yüzde 65’ini erkekler, yüzde 35’ini kadınlar oluşturuyor. Futbol müsabakalarının yoğun olduğu dönemlerde en çok erkek kullanıcılar hasar bildiriminde bulunuyor. Ve bunların çoğunun nedeni; öfke patlaması sonucu fırlatılan telefonlar oluyor.” dedi.

Cep telefonu kullanımı dünya nüfusu ile başa baş oranda

Birleşmiş Milletler Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin (ITU) 2014 yılında yayımlanan ‘İnternet ve Cep Telefonu Kullanım’ raporuna göre, yılsonunda dünya üzerinde aktif halde bulunan 7 milyar cep telefonu olacağı belirtildi. Dünya nüfusuyla başa baş bir cep telefonu kullanımı olduğuna dikkat çeken ve garanti kapsamına girmeyen kullanıcı hatalarına karşı çözüm ürettiklerini söyleyen Tayfun Gülgeç, “2014 yılının ilk yarısında gelen hasar oranlarına bakıldığında, en çok hasarın cep telefonlarının ekran kırılması, sıvı temasları ve bunu hırsızlık vakaları takip etti” dedi.

Başvuru online ortamda yapılıyor

Kullanıcıların, cep telefonu hasar bildirimlerini nasıl yapacağını anlatan Tayfun Gülgeç, “CepKask Hizmet Paketi için, sorun yaşandığı andan itibaren 5 gün içerisinde www.ekask.com.tr adresinden, online başvuru yapılması gerekiyor. Başvuru sırasında, faturanın aslı, kimlik fotokopisi, poliçe, A4 kâğıdına kısa, samimi bir beyan gerekiyor. Beyanda da başınıza gelen olayı anlatmanız isteniyor. Bu evraklar, cihazla beraber kargoya verilip firmaya gönderiliyor. Bu şekilde günde ortalama 600 telefon geliyor” açıklamalarında bulundu. Kullanıcı davranışlarının dönemsel ve toplumsal gündeme göre değiştiğini belirten Gülgeç, erkek kullanıcıların televizyon ekranına ve duvara atarak kırdığı telefonların maç dönemlerinde arttığına da dikkat çekti.  

Olası mağduriyetlerin kurbanı olmayın

Sektöre yenilikleriyle yön veren CepKask A.Ş, verdiği hizmetlerin, öncelikli olarak kullanıcıların yaşamını kolaylaştırmak, onları olası mağduriyetlerin kurbanı olmaktan korumak olduğunun altını çiziyor. CepKask Hizmet Paketi, 70 TL’den başlayan fiyatlarla telefonunuza olası mağduriyetlere karşı güvence hizmeti veriyor. Türkiye’nin perakende sektörünün liderleriyle iş ortaklığı bulunan CepKask firması, 2004’ten beri sektörde yenilikler kazandırıyor.