G20, kadınlar için hedef büyüttü

G20 ülkeleri, 10 yılda 100 milyon kadının iş gücüne katılmasını hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avustralya’nın 2014 yılındaki Başkanlığı döneminde gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi’nde; G20 büyüme stratejisi içinde, G20 ülkelerinde erkeklerle kadınların işgücüne katılımları arasındaki açığın, G20 ülkeleri tarafından 2025 yılına kadar %25 oranında daraltılması kararı alındı. Bu kapsamda, önümüzdeki 10 yılda 100 milyon kadının işgücüne katılması planlanırken; bir yandan büyümenin sağlanması, diğer yandan yoksulluk ve eşitsizliğin azaltılması hedefleniyor.

Ankara’da Avustralya Büyükelçiliği Rezidansında, 2 Nisan tarihinde ‘G20 Perspektifinde Kadınların İşgücüne Katılımı’ konulu bir panel düzenlendi. Panele, Avustralya Büyükelçisi James Larsen, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Dr. Gülden Türktan, Onkat Bilişim Dijital Platform AŞ Yönetim Kurulu Başkanı- KAGİDER Üyesi Nezihe Kılınç ile G20 ülkelerinin elçileri, ilgili ataşeleri, akademisyenler, KAGİDER yönetim kurulu üyeleri ve STK temsilcileri katıldı.

Avustralya Büyükelçisi James Larsen ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Dr. Gülden Türktan açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Ardından, Oxfam Ülke Temsilcisi Meryem Aslan’ın moderatörlüğünde, 2 partiden milletvekillerinin yer aldığı panelde, panelin teması kapsamında parti politikaları paylaşıldı.