Garage Group'tan 5 yeni konut projesi

Proje kapsamında Garage Zekeriyaköy Evleri, Garage Simplicity Evleri, Garage Tower, Kartal Ticaret Merkezi ve Garage Yeni Doğan Evleri inşa edilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Garage Group Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bahadır, krizden sonra kredi faizleri düşeceği için gayrimenkule ilginin artacağını, bu yüzden beş konut projesi başlattıklarını bildirdi.

Bahadır, Garage Group'un şirketi olan Garage İnşaat'ın gayrimenkul alanındaki yeni projelerinin tanıtılması amacıyla Mövenpick Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında, Garage Group'un son beş yıl içerisinde yüzde 500 büyüdüğünü söyledi.

Grubun, inşaat ve telekomünikasyon dışında, maden işletmeciliği ve ihracatı, bilgisayar güvenlik hizmetleri, yatçılık, sigortacılık, fork-lift ithalat satış ve kiralama ile birlikte yedek parça ticareti alanlarında faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Bahadır, 2008 yılı cirosu 350 milyon dolar olan grubun, yıl sonu ciro hedefinin, yaklaşık 400 milyon dolar olduğunu ifade etti.

Garage Group olarak, 2006 yılında başlattıkları stratejik büyüme süreci kapsamında, ana iş kolları olan telekomünikasyon ve inşaat alanlarında önemli projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini anlatan Bahadır, şunları kaydetti:

"Dünya ekonomisindeki gelişim ve değişimler özellikle gayrimenkul sektöründe fırsatlar yaratmaktadır. Bu gelişmelerden Garage Group olarak maksimum oranda payımızı almak için mevcut tecrübemiz yanında sürekli olarak gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri takip ediyoruz."

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahadır, bir soru üzerine Otomotiv ve Rent A Car sektöründen çıkarak, inşaat, telekomünikasyon ve enerji sektörlerine ağırlık vereceklerini, rüzgar enerjisi alanında yabancı bir firma ile 4 ilde yatırım yapacaklarını söyledi.

Bahadır, yeni projelerle ilgili bir soruya da, "Krizden sonra kredi faizleri düşeceği için gayrimenkule ilgi artacak. Bu yüzden 5 konut projesi başlattık" dedi.

130 metre yüksekliğinde kule

Garage İnşaat Yönetim Kurulu Danışmanı Suat Öztorun da, Garage İnşaat olarak 2011 yılına kadar yaklaşık 200 milyon dolar yatırım yapmayı düşündüklerini bildirdi.

2011 yılına kadar tamamlamayı düşündükleri "Garage Zekeriyaköy Evleri", "Garage Simplicity Evleri", "Garage Tower", "Kartal Ticaret Merkezi" ve "Garage Yeni Doğan Evleri" ile birlikte 654 konut ve 200 iş yeri üreteceklerini belirten Öztorun, beş projenin tamamlanma sürecinde çok sayıda kişiye istihdam sağlayacaklarını ifade etti.

Zekeriyaköy'de yaşayan insanların villa tarzından sıkıldıklarını ve villa projelerini pahalı bulduklarını dile getiren Öztorun, buradaki insanların villa konforunda daire istediklerini ve Garage Zekeriyaköy Evleri projelerinin bu talebi karşılamaya yönelik olduğunu söyledi.

Zekeriyaköy Evleri projesinin inşasına başladıklarını ve yeni satışa çıkarmalarına rağmen konutların yüzde 30'unu sattıklarını belirten Öztorun, projenin 32 konuttan oluşan 3 bin 500 metre karelik bir proje olduğunu kaydetti.

Projedeki konutların büyüklüklerinin, 85 metre kare ile 134 metre kare arasında değiştiğini ve 1 1 ile 2 1 çatı ve bahçe dublekslerinden oluştuğunu anlatan Öztorun, bedeli 7 milyon dolar olan projeyi gelecek yılın mayıs ayında bitirmeyi düşündüklerini bildirdi.

Garage Simplicity Evleri projelerini de Sancaktepe'de yaptıklarını ifade eden Öztorun, bu projenin 252 konuttan ve 11 iş yerinden oluşacağını, 1 1, 2 1, 3 1 normal ve dubleks daireler ve dükkanların bulunacağı projenin yatırım tutarının 25 milyon dolar olduğunu söyledi.

Suat Öztorun, 2010 yılının ekim ayında bitirmeyi düşündükleri projedeki konut büyüklüklerinin, 88 metre kare ve 210 metre kare arasında değişeceğini dile getirerek, Garage Simplicity Evleri'nde açık yüzme havuzu, spa, fitness merkezi, sauna, buhar odaları, açık hava yürüyüş parkuru, çocuk havuzu, oyun salonu, yeşil alanlar ve çevreye hizmet verecek açık alışveriş alanlarının yer alacağını belirtti. Öztorun, Garage Simplicity Evleri'nin de yüzde 45'inin satıldığını dile getirdi.

Topkapı ile Merter arasında yapacakları Garage Tower'ın bölgenin ilk kulesi olacağını ifade eden Öztorun, Garage Tower'ın bir residence projesi olacağını söyledi. Bu projede, residence anlayışının tamamıyla yansıtılacağını belirten Öztorun, şöyle devam etti:

"Burada yaşayacak olan müşterilerimiz, bir telefonla, bütün hizmetlere ulaşabilecekler. Manavdan kiraz aldırmaya kadar bile düşünüyoruz. 1-2 ay içerisinde başlayacağımız projenin altında bir de alışveriş merkezi olacak. 35 katlı ve 130 metre yüksekliğinde olacak Garage Tower'ın yatırım tutarı 75 milyon dolar. Proje, 270 konuttan, 41 iş yerinden, oluşacak. 1 1, 2 1, 3 1, 4 1, ve 5 1 normal ve dubleks dairelerin konut büyüklükleri, 90 metre kare ile 208 metre kare arasında değişecek. Projeyi, 2011 yılında bitirmeyi düşünüyoruz."

Kartal Ticaret Merkezi Projesi yatırım tutarı 130 milyon dolar

Kartal Ticaret Merkezi projesinin de 200 ofis ve 50 iş yerinden oluşacağını anlatan Öztorun, projenin 130 bin metre kare inşaat alanı büyüklüğüne sahip olduğunu ve yatırım tutarının 130 milyon dolar olduğunu söyledi.

Garage Yeni Doğan Evleri projelerine de 1-2 ay içerisinde başlamayı düşündüklerini dile getiren Öztorun, projenin 100 konuttan ve 10 iş yerinden oluşacağını, yatırım tutarının da 10 milyon dolar olacağını bildirdi.

Projeyi, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde bitirmeyi düşündüklerini anlatan Öztorun, yakın bir zamanda Demirciköy'de de bir projeye başlamak istediklerini bildirdi.

"Metre kare fiyatları bin 500 ile 3 bin lira arasında"

Soruları da yanıtlayan Öztorun, bu günün koşullarında inşaat yatırımlarını bir fırsat olarak gördüklerini belirterek, "Krizde insanlar psikolojik olarak alımı durduruyorlar ama krizden sonra bu böyle olmayacak. Konut talebi artacak. 2010'un ikinci çeyreğinden sonra konut talebinde ciddi artışlar olacak. Biz de o zamanlar için bir stok çalışması yapıyoruz şu anda. Kriz bittiğinde olacak talebi karşılamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Öztorun, projelerin metre kare fiyatları ile ilgili bir soruya da, yapacakları projelerin birbirinden ayrı yerlerde ve ayrı tarzlarda oluğunu ifade ederek, ortalama olarak metre kare fiyatlarının bin 500 ile 3 bin lira arasında değişeceğini söyledi.

Bir soru üzerine de Öztorun, projeleri kendi öz kaynaklarıyla yaptıklarını belirterek, "Zaten bu kriz ortamında bankalar kredi vermeye çok sıcak bakmıyorlar. Krizden sonra bankalar kredi vermeye başladıklarında biz de kredi kullanmak isteriz tabii ki" dedi.

Öztorun, Garage Simplicity Evleri projesi hakkındaki bir soruya da projenin sadece ruhsatını bir şirketten satın aldıklarını, ancak inşaatın tamamını kendilerinin yaptığını ifade etti.