Garanti Anadolu Sohbetleri Osmaniye’de

101'inci Garanti Anadolu Sohbetleri Osmaniye’de gerçekleştirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Durmuş Çelik - Adana

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Osmaniye’de şubeleri aracılığıyla bugüne kadar 523 milyon TL kredi desteği verdiklerini söyledi. Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 101’incisi Osmaniye’de Korkut Ata Üniversitesi Amfi Binası’nda yapıldı. DÜNYA gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda İstanbul Bilgi Üniversitesi İİBF Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, 

DÜNYA gazetesi tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin ve Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan birer sunum yaptı. Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’nın da katılımcılar arasında yer aldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, halka açık bir şirket olan Garanti Bankası’nın 254 milyar TL aktif büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük ikinci özel bankası olduğunu belirterek, “Aktifl erin 158 milyar TL’si kredilere ayrıldı. KOBİ’lerimize özel kredilerden çok, çeşitli ürünler sunan bir banka olarak her konuda bilgi desteği sağlamaya devam ediyoruz. Osmaniye’de 2 şubemiz vasıtasıyla 523 milyon TL kredi desteği verdik. 25 bin 175 adet garanti kredi kartımız var. Bin 331 adet üye işyerimiz Garanti Bankası POS cihazını kullanıyor ve Osmaniye’de 68 milyon TL mevduat büyüklüğüne ulaşmış durumdayız. Mevduatımızın yaklaşık 8 kat fazlası olarak kredi desteği vermiş olmak bizlere mutluluk veriyor” dedi. 

Karadere, 2002’den bu yana 68 ilde 100 toplantı düzenlediklerini ve 31 bini aşkın KOBİ ile bir araya geldiklerini belirterek, “Yaptığımız ön çalışma ile Osmaniye OSB’de bulunan işletmelerin yüzde 60’ına yakınının demir-çelik sektörü ile ilgilendiği gözlemledik. Osmaniye bu özelliği ile bir ihtisas bölgesi olma özelliği taşıyor. OSB’de lojistik merkez ihtiyacı kentin ileri gelenleri tarafından öncelikli ihtiyaç olarak belirlendi. Erzin Limanı projesi ve Lojistik Merkezi Projesi ile Osmaniye’nin bölgesel bir çekim merkezi haline gelecek ve küresel ölçekte rekabet edebilecek güce kavuşacak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir